Gott nytt 2010!!!!!

Hoppas ni alla har ettt gott nytt år! Kram från fd studenttjejen och Emma

Lite julbilder...

Här kommer lite julbilder. Har inte orkat att ordna till alla...


Några av svärmors alla goda kakor.... Det blev en massa förtäring av dem ja....

Ozzy leker i snön...

Vit jul i Skara.

En snölykta hör snön till. Byggde två faktiskt!

Far och son. Mysigt ljus på bilden. Dock blev Jokkes halva ansikte lite väl mörk.

Den maffiga "amerikanska" julgranen som tog hand om klapparna.

Många julklappar blev det!

Nu ska jag fortsätta packa inför resan till norr imorgon. Det blir att stiga upp före ottan :S

Ho ho, finns det några snälla vuxna barn här?!

Efter gott sällskap och alltför mkt julmat har vi idag bara slappat och tittat på all snöyra som finns utanför fönstret just nu (bilder på detta kommer senare).

Och visst, julklappar är inte vad de en gång var men blev glad i år då jag fick bland annat dessa;


                                          

                        

                                          


                                                      

Mer om julhelgens firande kommer senare. Nu vill jag bara njuta med nära och kära under dessa juldagar och börja räkna ner tills vi åker upp till norrland (längtar!)

Winter wonderlands

                                                                      
I dag anlände jag och sambon till Skaras metropol, ARDALA! Nu blir det julstök och fixanden fram till dopparedan´!

Bussresan idag var ett "ävel" som vi norrlänningar säger. Värmen fungerade inte så vi satt bokstavligen och frös i nära två timmar. Inte förrän i kväll har jag lyckats få upp värmen igen med hjälp av pälsmössan, raggsockar och en varm och härlig pojkvän =)

Än så länge har vi bara hunnit baka dessa med lite likörsmak;



Förhoppningarna är att hinna med knäcken i kväll också... Det är verkligen spännande att fira jul med min "nya" familj. Det är verkligen andra traditioner och ritualer än de som jag är van vid. En sak är säker "svärmor" vet hur man fixar en idylliskt svensk jul...

Vinterbilder!

Tog en paus från allt stök för att hinna fota lite medan ljuset och snön finns kvar. Det är ju faktiskt, för den som inte vet, den kortaste dagen på året idag.


Snöyra i Göteborg!



Det råder snöyra i Göteborg just nu. Härligt är att jag slipper ha en grön jul i år =) Ska ta mig en prommenad i denna snöbädd senare idag. Nu blir det morgonte och sedan lite yoga, pepp pepp!

Myskväll!

Nu är middagen intagen, efterrätten uppäten och disken är på tork. Det blir en kväll i soffan med älsklingen och kanske mys under hans nya täcke ;)



Dagens köp. Fuskpälsmössa och fodrade vantar från Åhléns, 149kr resp 99kr. Ett riktigt kap! Älskar verkligen mössan. Min nya snygga assecoar i vinter!

                                
 
Eftersom vi inte kommer att ha så mkt plats på bussen för julklappar öppnade jag min från mina föräldrar ikväll. Gissa om jag blev glad över kamerastativet! Tack mina päron små!

Bjuder inte på en jullåt idag men väl en gammal bekant visa som ger en speciell känsla i kroppen....                   

De första julklappsöppningarna...

                                                        

Eftersom vi ska åka buss till inlandet över jul så hade vi en liten julklappsöppning i eftermiddag. Jag öppnade mina föräldrars paket eftersom det var ganska långt. Kunde konstatera att jag gissade rätt på vad det inehöll, ett superavancerat stativ till kameran! Helt underbart alltså! Kommer kunna ta lite trevliga julbilder utomhus =)

Jokke fick öppna det STORA OCH TUNGA paketet. Hoppas han blev nöjd =) Han lär dock inte ta mitt täcke längre...

Idag har vi vandrat på stan (kom med i tv då vi stannade utanför radiohjälpensändningen) för att köpa de sista klapparna. Jag köpte mig världens mysigaste mössa och vantar. Bilder kommer lite senare!

Nu blir det matlagning och sedan lite julbak, mysigt!

Some pics please!

Har tagit skitdåliga kort den sista tiden. Får som inte till skärpa och slutartid som jag vill ha det.

Här kommer i alla fall lite kort från i veckan...


Det har snöat och varit minusgrader här i Götet. Lite julkänsla har jag allt fått....


På afterwork med mina lärarkollegor. Min utstyrsel blev positivt omnämd både av elever och kollegor. Visar upp den vid ett senare tillfälle.


Glada kollegor =)


Av rektorerna fick vi bla denna "julklapp". Började läsa den idag, rekomenderar den starkt!!!


Killarna på travbanan. Behöver jag säga vem som drog hem "vinsten" idag?! Drog in ca 270 kr från två insatser. Inte dumt för en nybörjare =)


Som ni ser saknar denna bild både ljus och rätt skärpa (slutartid). Måste nog fixa ett bättre objektiv och träna lite mer på att ställa in blädare och slutare mer manuellt.

Äntligen ledighet!!!

Har typ sovit i ett dygn känns det som. Igår var en riktig bakisdag med film, skräpmat och mys i soffan. Efter afterworken i torsdags intogs nog mer vin än vad jag är van vid vilket jag fick betala igår...

Nåväl, nu är det bara att börja städa här hemma och packa inför färden till Skara på måndagkväll. Men idag ska vi ut på Åbytravet och försöka vinna en av de där 60 miljonerna som ligger i potten =)

Lite bilder från veckan som varit kommer in senare.

Lite klädnews!

Köpte denna på Gina i söndags och jag totalt ÄLSKAR ziptröjan! Skulle kunna gå med den jämt! Funderar på att köpa en till i en annan färg =)

Endast 249kr på Gina Tricot




Julklappshögen växer...

    

Nu är det bara Jokkes familjs "stora" julkappar kvar. Sedan är det bara att vänta in julen. Ska faktiskt försöka baka lite gott i helgen också. Vill inte komma tomhänt till Skara...

Julhandel- nästan avslutad

Nu har jag nästan inhandlat alla julklappar för i år. Det har inte varit så märkvärdigt, för var år som går så känns det mindre viktigt med klappar även om jag gillar att ge bort saker :)

Imorgon har jag mina två sista lektioner på för gymnasiekillarna, sedan är det tre temadagar med mina sjuor som väntar. Det är skönt att ta det lungt de här sista dagarna.


Dessutom snöade det imorse! Trevligt värre även om det känns minus 15 fast det bara är nollgradigt.
                                             

Pysseldags!

Har suttit och pillat och fotat till ett pyssel som jag ska ha med mina sjuor nästa vecka. Vi ska bla göra dessa ståltrådsänglar! Jag håller även på med ett "pysselhäfte" som handlar om varför vi firar jul. Men nu blir det sängen tror jag.. Dödstrött och dessutom får vi storfrämmat imorgon=)

                                

Årets pepparkakshus!

Ikväll har den årliga traditionen (nåja, andra året i rad) av pepparkakshus byggts. Bättre resultat än i fjol skulle jag tro. Nöjd är vi i alla fall (förutom att jag lyckades ha sönder farstun). Vi har dekorerat två sidor var och såklart går mitt i rosa och blått =)

Some updates!

Lite nytt i stugan! Har haft fullt upp dessa dagar med skolan och lite annat. Men hann på stan en sväng igår och sprang bla in på Yves Rocher och köpte lite nytt =)

     

Fick dessutom en mascara och örhängen via mitt klubbkort!

Hittade äntligen en adventsstake också! Bra med siffror så man kan räkna ner =) Funderar på att fulla den med polkakarameller.


Det första numret av Topp Hälsa damp även ner i brevlådan under gårdagen. Älskar denna tidning men har inte hunnit bläddra i denna än...

Fixardag!

Efter fönstertvätten har jag tagit tag i att vika tvätt och förbereda lite pysselförslag till temaveckan som vi ska ha nästa vecka. Får se om mina kollegor gillar mitt förslag!

Nu blir det att diska och sedan slapp framför tvn för att fixa naglarna, som börjar ge med sig! Har slarvat med omvårdnaden ett tag nu.

      

Fönstertvätt!



Kan ni se skillnaden?!

Min räddning sömniga mornar...

De dagar då jag bara slöar och sedan får dra på ett kol för att inte komma sent till jobbet så är denna "cover all" från Makeup store super! Älskar den verkligen och dessutom är den superdryg! Lite rödare under ögonen och gulare runt röda partier så är det klart och man slipper använda fundation i fall man har bråttom.

265 kr

Andra advent och ingen snö :(

Nackdelen med att bo här i söder är att man inte får snö den här tiden på året. Börjar verkligen sakna snön trots att jag inte är så förtjust i snö. Det är verkligen mörkt och ruggigt nästan dygnet runt.

Så istället för snö får jag titta på mina gamla vinterbilder från norr och längta till mellandagarna och nyår. Dååker vi upp till norrlands vita vidder =)

Nu ska jag börja packa som smått inför resan hem till Göteborg. Det har varit en lugn och skön helg med mycket sömn och även en hel del praktiskt också. Kunde planera inte mindre än två lektioner idag! Börjar jobba heltid nästa vecka så det gäller att lägga sig i fas så att jag inte kommer efter i arbetet...



                                         

Recenssion: På det fjärde ska det ske

                                           

Kajsa Ingermanssons debutroman På det fjärde ska det ske handlar om, som alltid, en kvinna vilsen i sina tankar och val i livet. Här får vi möta Paula som har det perfekta livet med sambo, underbara vänner och världens förutsättningar. Men något fattas i hennes liv, hon vill något mer och kan inte riktigt bestämma sig för vad det är.

En kiskvältare med klyschigt slut, förutsägbart och ibland för mycket detaljer som inte har något med ramberättelsen att göra. Ingermanssons utveckling går verkligen att jämföras och, tyvärr, är det inte hennes bästa titel. Vill man ha underbar läsning med Ingermansson ska man läsa Små citroner gula eller Den ryske vännen anser jag.

 


Lidköping, hajar och Nicimani...

Idag har jag bekantat mig med Skara, som i och för sig gick ganska snabbt. Men till min besvikelse hade bokhandeln minskat på sitt Niciutbud. Fick i alla med mig ett nytt pennfodral från Wild friends serien.



Efter en tur på "stan" blev det även en kort tripp till Lidköping. Har aldrig besökt staden men det lilla jag såg var en gemytlig liten stad med gamla hus och gårdar med stengator. Dock hittade vi inget av värde, trots att vi besökte outletbutiker.

                                                                Lidköpings kännetecken, rådhuset mitt i stan

I kväll har vi slappat framför tvn och följt olika hajar. SVT har nämligen hajtema idag =) Såklart slutar kvällen med den klassiska filmen Hajen som får avsluta vår dag.


Övrigt tillägg;
Jag vill verkligen slå ett slag för Netbooks. Dessa små, lätta arbetsdatorer är perfekt på resandet. Jokke har lånat med sig en sådan i helgen och jag är kär!!!! Synd bara att dessa inte har så stor processor och minne än så länge. Men smidiga är dem!


                                     


Torsdagen den 3 december, 21 dagar kvar till jul....

Negativt: Stress, frusteration, irritation, aggression och maktlöshet.. Så känner jag just nu. Det är dilemman med elever, känner mig otillräcklig som lärare och har kommunikationsproblem med chefen. Vill ha jullov nu!!! Får desutom inte tag på min handläggare på Alfakassan :S

Positivt: Kommer till 100% sannolikhet ha ett jobb efter jul, men frågan är hur länge?! Fått prata av mig med goa A-M. Träffades, som alla andra göteborgare, på ett fik och pratade skola och vikt i 1,5 timme. Supernice! Känner även att jag äntligen kommit in i skolan och arbetet nu.

Sedan vill jag rekomendera hårhanduken! Världens perfekta smarta grej. Den tar liten plats (vilekt gör att den hänger med när jag reser bort), håller håret på plats och har microfibermaterial i sig vilket gör att håret torkar snabbare. Köpte denna för 1 Euro (!!) i Helsingfors i somras. Finns på välsorterade varhus (typ Åhléns och Hemtex tror jag)



Imorgon blir det jobb, sedan inlandet över helgen!!

Eftermiddag på berget...



Frossar i senaste numret at DV tillsammans med Sex and the city filmen (sett den alltför många gånger) och min middag, rester från i söndags. Måttligt gott men snabblagat :)

Kvällen spenderas slappandes i soffan, eventuellt borde jag ju städa garderoben... Får se...

Vill ha!

Hittade härliga grejer från Kyssjohanna;



Samtliga från Disney couture. Löööve!!! Vill ha en silverkedja som passar mina tingelingörhängen!

 Mysiga och gulliga örhängen från Mi Lajki

Effektiv dag!

Hunnit planera alla veckans kommande lektioner plus grovplanera nästa veckas schema. Tyvärr glömde jag min almanacka på jobbet så jag kan inte ev bocka för andra "måsten". Tror jag kom ihåg alla i alla fall. Nu ska jag ordna till alla papper, packa morgondagens väska, bära ut soporna och sedan försöka hinna njuta av solen lite.. Gäller att passa på när den kommer!

                                                                           

RSS 2.0