Skottsrutig kjol till jul =)

Gillar sånna där skottsrutiga kjolar, gärna modell kort. Hade en själv en gång i tiden men gav bort den av någon anledning. Men nu är jag på jakt igen! Tycker det är snyggt med denna kjol, en snygg skjorta och väst till. Dessutom passar den perfekt nu till jul =)

Här är några alternativ:

 La redote 
H&M Ellos (min favorit hittills)
Replay Kjol Bubbleroom


Livet blir lite enklare utan de där extrakilona.



Jag har kört stenhårt på min diet sedan i måndags (offiiciellt började vi i onsdags). Resultat på vågen syns redan och midjan minskar sakta men säkert. Är just nu nere på det jag hade innan jag åkte utomlands i augusti. Nu ska jag spränga en siffra jag inte varit under sedan gymnasiet! Hur underbart kommer inte det att bli! Jag kan om jag har viljan och styrkan!

Dessutom börjar förkylningen (och hostan) avta även om morgonhostan och ett halvt kilo snor finns till hands när man stiger upp på morgonen. Men tills förkylningen har lagt sig helt får jag ta det lugnt, köra ltie yoga och prommenera. Men sedan! =)

För övrigt var det den mest spännande hockeymatchen ever igår! Trodde ett tag att det skulle bli lika mellan VF och Modo. Men oväntat (not) tog VF hem segern och jag var lika arg/ledsen som modospelarna...

Gåstavar, för äldre personer?!

Har funderat på att börja med gåstavar, men känner mig som en medelålderstant med dem. Men det är visst bra träning för hela kroppen. Vad tycker ni?!


                                                Stavar Silva Ex-Pole Plus Gåstavar med inbyggd stegräknare, 579kr Stegräknare.se

                                            Casall Gåstavar 296 kr, på fyndet.com (Budo fintess)

Själv gillar jag dessa bäst:

                                           Blommiga stavar som du får om du prenumerar på "topphälsa"

Funderar faktiskt på att prenumerera på denna tidning, så varför inte slänga med ett par stavar också?!

Och så kom förkylningen...

Trots ihärdigt kämpande av extra c-vitaminer, echinagarddroppar och annat påhitt så har förkylningen ändå slagit ut, idag av alla dagar! Näsan har liksom sprängts av alla bakerier och jag får snyta mig hela tiden. Dock har hostan börjat lägga sig lite i alla fall, inget ont som har ngt gott med sig!

                          

Mumsigt mellanmål


Kalkonskinka och keso. Mumma =)

Igår började jag och Jokke på "Emmakuren". Den "diet" som jag körde när jag en gång i tiden gick ner 12 kg bara genom att äta rätt och träna. Det är en blandning av Ola Lauritssons tolkning av "GI" och South beach dieten. Varför blanda kanske ni undrar?! Jo för jag har tagit det bästa av de båda dieterna för att det ska passa min livsstil. Till exempel kör jag utan mjölkprodukter i fas 1 (förutom viss ost och keso) som South beachdieten rekomenderar, medan man i samma fas i Lauritssons bok får äta yougurt från dag ett.

Det går överaskande bra, även om man måste planera lite mer än vanligt, och jag är imponerad över min sambos inställning =) Förhoppningarna är att han är "sockerfri" om två veckor. Det är även bra träning för mig eftersom jag håller på att övergå från pulver till vanlig mat.

Återkommer mer om dieter senare... Nu kaffe!!!

Sista torsdagen innan allvaret!

                                Någon har dålig hy!!! Har haft hemska kvislor och finnar i en vecka nu men äntligen, efter att ha köpt ett annat rengöringsmedel till Seebo Specific grejerna så börjar äntligen ansiktet lugna ner sig....
                                           Dagens mysoutfit, linne Cubus 99kr, haremsbyxor Kappah 199kr. Det blir väl att byta senare idag men ska ha dessa till morgonyogan och lektionsplaneringen, som jag ska göra idag. Ska nämligen sitta hemma och filosofera, läsa och traggla de här namnen... Spännande

Ikväll blir det Modo vs Frölunda. Vill inte ens gå dit eftersom jag vet hur matchen kommer att sluta :(

Första dagen avklarad på det nya jobbet!

And I like it! :) Men så har jag ju inte hunnit träffa mina tre klasser eftersom de har lov denna. Men tror jag kommer att trivas även om det inte finns så många lärare i min ålder. Dessutom har jag soft schema! Helledig må-tis och mina lektioner börjar tidigast 09.00. Sweet!

Ikväll blir det att sitta med lektionsplaneringar och tragla elevnamn, jag ska kunna varenda en på måndag! Kanske även titta på Arga snickaren och förundras över hur folk ställer till det...

          

Leka med kameran är kul!

 Emoinspirerad min (och frisyr). Ha ha, mina elever skulle få fnatt om de såg mig så här!

 En typisk norrlänning som inte fått åka skoter på länge. Observera de gula (!) tänderna. Dags för blekning mån tro?!

Det ser ut att bli sol idag =)

Solen verkar vilja titta fram idag! Har inte sett den sedan i torsdags. Förkylningen, inbillar jag mig, börjar ge med sig även om hostan fortfarande är kvar.

Idag blir det att ev att boka in två träffas med två norrlänningar =) Sedan ska jag förbereda mig lite inför morgondagen då jag ska besöka min blivande arbetsplats fram till jul. Trevligt, trevligt!

Kan bara inte låta bli...


Att ladda upp en mapp på Spotify som heter; Jullåtar

Julstämningen kanske börjar infinna sig?!


Bättre dag än väntat...


                                            
Nu har jag fixat de första julklapparna =) Det är roligt att fixa presenter tycker jag. Roligare att ge än att få faktiskt!

För ett par timmar sedan fick jag beskedet om att jag nu har 50% tjänst fram till December vilket känns gött. Äntligen får man (om än för en månad) lite extra cash. Behövligt!

Ska kolla till mina ägg qick muffins nu. De är sååå goda och dessutom nyttiga =) Perfekt till frukost tillsammans med morgonteet!

Bokrecension: Mina hemligheter.

                                               

Emma är en helt vanlig tjej i London, med hemligheter som alla andra. Men ett möte under en flygresa får oanade konskvenser och hemligheterna kanske inte är så hemliga i alla fall.
 
Kinsella har skrivit en Chicklitt om en ny tjej, med liknande atomosfär som Rebecca Bloomwood i "shopaholics bekännelser" böckerna. Därför känner jag igen storyn, miljön och den problematik som byggs upp. Precis som alla andra av Kinsellas böcker flyter den lätt och jag läste ut den ganska fort. Man behöver inte tänka så mkt utan bara följa med, vilket är skönt när man läser andra tunga böcker till vardags. Jag gillar Sophie Kinsellas sätt att skriva, men jag tycker att denna story är skrämmande lik alla andra chicklitt böcker och särskiljer sig inte så mycket.


Back in town!

Efter en lugn helg på landet så är man nu tillbaka i stan. Hade det inte regnat så förbaskat hade jag kunnat ta lite fina höstbilder, men det blidde inte.

Idag väntar jag besked från en av rektorerna som intervjuade mig förra veckan. Dessutom funderar jag på att telefonterra en annan rektor som hade lovat höra av sig i fredags men gjorde det inte. Dessutom svarade han inte i telefon när jag ringde honom i fredags (började ringa honom 15.00). Är verkligen lätt irriterad på folk med kostym som tror att de äger hela världen (han tom gjorde bort sig under intervjun med att inte lyssna och ställa samma fråga två gånger).

För övrigt verkar denna förkylning som jag bråkar med vinna. Vaknade med tjock hals och ont i högra örat i morse, troligtvis en lättare öroninflamation. Vet inte riktigt hur jag ska skydda mig mott ytliggare skador, det är ju för fanken tredje förkylningen på ett halvår! Less så in i.....!

Som grädden på moset ska jag nu plocka ihop min sambos alla grejer som han lämnat här hemma, helt underbart! (not)

Har verkligen en underbar måndag, eller vad tycker ni?!

Allt är packat och klart...

Snart bär det iväg till staden som har denna byggnad som attribut;

                    

Ni som inte är intresserad eller kan er historia så kanske ni förstår er på det här:

      '


Ha det gött alla bloggare!


Hektisk dag!

Tvätt, arbetsintervju, städning, diskning, lunch på stan med A-M och packning.... Här är det fart och fläng hela dagen varpå det sena inlägget.

Åker till inlandet vid halv sex tiden och antar att det kommer vara trångt på bussen eftersom det är lov till veckan.

Vill även inflikta att Espresso house kaffe är underbart gott! Bara väntar (och längtar) tills man får åka till Arlanda nästa år och testa på Starbucks!

                                                     

Intervjuen gick bra idag också och jag tror att jag fick jobbet! Men sista ordet är inte sagt och rektorn skulle höra av sig senast på måndag. Men fick träffa både personal och elever så hon bestämde nog att det skulle bli jag. Sedan är det en skola som har en liknande problematik som de andra skolorna som jag varit på vilket hon tyckte var viktigt. Hoppas, hoppas!

Nu ska jag packa vidare här och fixa tvätten lite innan det bär iväg till svärföräldrarna!

Aj, aj!

Börjar visst känna av början till en förkylning alltså. Har peppat mig med echinaguard! Hoppas det hjälper :S Vill inte bli sjuk nu!!!
                                                                  
                  Extraktet från denna blomma ska göra mig frisk! (förhoppningsvis)

Kanske man ska ta en c-vitamintablett när man ändå proppar i sig "ohyra"?!

Inte sysslolös här inte...

Ny intervju imorgon. Spännande vecka jag har!

Jag har även skickat in mina första kassakort. Snacka om att det är omständigt att vara arbetslös. Men nu hoppas jag i alla fall att alla papper är inskickade och ifyllda på rätt sätt. Annars får jag ingen ersättning och så drar det ut på tiden ännu mer. Vill ha lite pengar nu så jag kan köpa lite julklappar.

Nu ska jag försöka snabbstäda här lite. Hinner nog inte så mycket imorgon antar jag. Sedan blir det lite läsning innan tvkvällen börjar.

Tror även jag ska försöka hinna med att baka något gott till älsklingen också. Han kommer hem sent ikväll.

Jag och Zelmerlöw= lika musiksmak?!

Klickade fram Måns spellista på Spotify och till min förvåning hade han 5 av mina favoritlåtar! Dessutom en låt av Mikael Wiehe vilket är ett plus i kanten. Kanske måste börja lyssna på hans skiva?!

      

Grå torsdag

                                                   

Torsdagar är alltid en "transportsträcka" till fredag och helgens ledighet. I alla fall för mig. Att det är en trist grå dag gör ju inte saken bättre. Men jag är inte bitter för det. Har haft världens bästa intervju ever! Svarade och kontrade på alla frågor samt kunde själv komma med bra frågor till rektorerna också. Jag kunde inte ha gjort det bättre! Sedan tror jag inte att jag får det eftersom vi är sju som ska intervjuas och tre av dem har de ämnen som de söker efter, jag har bara en av dem. Men vi får väl se, roligt var det i alla fall!

Idag blir det att boka tvätt, packa lite inför morgondagen (åker inåt landet i helgen), posta lite tråkiga papper och kanske kanske ta mig till gymmet. Måste börja kunna gå dit själv utan pushning från min sambo.

Dags att göra lite vettigt här hemma. 

Kvällsgöra...

 Trodde att jag skulle få en lugn kväll men istället är jag bloggsugen, plus att jag måste fixa lite papper inför morgondagen. Vill göra ett så bra intryck som möjligt =)

Har även hunnit städa hos lille Hampus också! Han blir så glad (tror jag) och livlig när han får böka och stöka om i buren. Efter den traumatiska incidenten i våras har vi nu funnit varandra så pass mycket att han har umgåtts med mig i soffan idag. För er som inte vet så blev jag rätt så hårt biten av Hampus i våras. Jag råkade skrämma honom när jag stoppade in handen i buren och båda var skärrade och rädda för varandra rätt så länge efter "olyckan".

   

Middagsgott =)



Enkel pizza: (för ca 4 små pizzor)
1. Gör en pizzadeg av 1 krm salt, 1 tsk bakpulver, 5 dl vetemjöl (jag tar hälften grahamsmjöl), 75 g smör, 2 dl mjölk. Rör ihop och baka ut. Sätt ugnen på 225%
2. Rör ihop tomatpuré, orginalpesto (ex. Zetas) och basilika. Fördela tomatsmeten, strö över tonfisk, fetaost och några skivor tomater (ex bild 5) Stoppa in i ugnen
3. Hacka advocado
4. Skölj lite ruccolasallad
5. Pizzan får grädda i ca 10-15 min beroende på ugn och hur mycket fyllning man har. Den är färdig när kanterna börjar mörkna och få "krispig" form
6. Strö över ruccola och advocado, klart att servera!

Äntligen!

Ska på min första intervju ever på ett gymnasium imorgon! Hur härligt är inte det!? Även om det är ett vik och jag kanske inte får det så är det skönt när arbetsprocessen går framåt. Jag är åter attraktiv på marknaden!

Vilken "godisskål" föredrar ni?!



Nu blir det nyttig pizza med pesto, ruccola och fetaost. Mums :)

Ang det här med snusning...

                                              

Så försöker jag uppmana ALLA som funderar kring snus (ofta gillar mina elever att prata om det, trots att jag aldrig visar eller talar om att jag snusar) att inte börja! Själv har jag i princip snusat sedan jag var kring 15 år och ångrade att jag började.

Slutade en gång i tiden och var snusfri i ett halvår. Men när man kommer från norrland omges man ofta dagligen av snusare och det är lätt att falla för frestelsen igen, vilket jag också gjorde. Det gick från en enstaka festsnus till upp 4-6 dosor i veckan. I dag försöker jag klara mig på 2 dososr i veckan. Fast det är ju klart, bäst vore det om jag slutade. Och jag ska sluta, när tiden och viljan är inne. För man måste banne mig ha mycket vilja.

Nu har två av mina "värsta" snusarvänner (som bor i norr) slutat och varit fri i över två månader cirkus. Och går i tankarna att det kanske är dags för mig också. Vi får väl se! Jag brukar var spontan och försöker inte berätta för hela världen när jag gör sånna här försök. Då blir det inte ett så stort misslyckande om man inte skulle klara det. Så gjorde jag med vikten och se, 12 kg efteråt klarade jag mig galant!

Har listat för (ja hur tragiskt det än låter så finns det sånna) samt nackdelar med snusning;

Fördelar:
- Du skadar bara dig själv i din omgivning. Med rökning skadar du dig själv OCH din omgivning.
- Nikotin har en lugnande effekt och det finns inget bättre efter en stressig dag än att pilla in en snus under läppen, hur konstigt det än låter. Men det har ju även kaffe, vissa tesorter och träning också...

Nackdelar:
- Du får ett beroende som du ALDRIG blir av med. Alltså har du slutat får du aldrig ta en enda igen, det är precis som alkolism.
- Det fräter på tandkött och dessutom får man en "snusficka" pga snusningen som aldrig försvinner.
- Det finns de som uppfattar att man är "lealös" och respektlös när man har en prilla under läppen, speciellt på jobbet. Jag tycker själv att det är fruktansvärt oattraktivt med personer som använder lössnus (eftersom den ofta rinner)
- Du får missfärgningar på tänderna, dessutom sväljer man en hel del eftersom du producerar extra mycket saliv i munnen (reaktionen sker eftersom munnen ska göra det så fort något sätts in i munnen, den tror helt enkelt att det är mat som ska ner). Detta kan skapa frätningar i hals och magsäck som leder till sur mage och även luftbubblor (pruttar, fisar osv.) hos personen i fråga.
- Det kostar pengar. Jag känner de som är mycket extremare än mig och använder 1- 1,5 stock per vekca! (1 stock=10 dosor)
 
Listan kan göras lång. Kolla in Kalla Fakta på söndag så får ni säkert fler saker att skriva in på den degativa sidan.

Vad tycker ni?!


Mysoutfit!

 Fleacetröja Bik Bok (inköpt förra året), Linne Cubus 99kr, Mysbyxor från Team Sportia 199kr. Så här ser jag ofta ut om dagarna om jag inte ska utföra några "uppdrag". ÄLSKAR att gå hemma med bekväma byxor. Byter gärna om till dem när jag kommer hem efter en lång dag på stan eller jobb.

Rekryterad!

Allt gick bra med intervjuen och nu är jag inskriven på vikariebanken. Eventuellt hade de ett 5-6 veckors vikariat som So-lärare efter höstlovet (som infaller nästa vecka=inget jobb men sovmornar!)

Nu ska jag fira med att fylla i lite blanketter, diska och sedan sätta mig med dagens första kaffe och Topphälsa som jag köpte i morse. Funderar faktiskt på att ta en prenumerera på den tidningen.

                                                               
                                                            (obs, bild från förra numret)

Shake och te till frukost...

...efter en liten sovmorgon. Ska vara på på plats för intervjun vid elva.


                                    

Dessutom är jag gräsänka till imorgonkväll. Undrar vad jag ska hitta på?! Passa på att ta bort all "ohyra" som Jokke äger, göra värsta städöveraskningen eller unna mig ett hemmaspa?! Hmm, svårt val det där. Återkommer med svar senare idag.

Upp, upp och i säng!

       

Bion var bra, men inte den bästa Disney Pixarfilmen genom tiderna. Lite besviken på 3D grejen men berättar mer imorgon då jag lägger upp min recension av filmen...

Har suttit och tjötat med en kompis i soffan sedan jag kom hem. Nu blir det att lägga sig och läsa lite innan John Blund kommer på besök.

Ses i morgon alla bloggare!

Bio popcorn och Upp = Grejhöjta

                                                                                
Jag bara älskar biopopcorn. Vet inte om det är smaken, pappkartongen eller stämmningen som gör att popcorn smakar godare på bio. Jag och Jokke har en fribiljett på mellanmenyn som vi ska dela på. Gött värre! Och för att inte lägga på alltför mkt extrakalorier så går vi ner till Bergakungen. Det är drygt 3-4 km, en bra prommenad med andra ord. Off we go!


Mellis!

Yogurt med jordgubbar, frön och honung... Gotti gotti!

    

Bio ikväll!

                                                     Poster Upp (2009)

Igår bokade vi biofilmen "Upp" som hade premiär förra veckan. Älskar tecknat/animerat och det är nog för att jag har lite barnsligheter kvar fortfarande (som att samla på Nicigrejer exempelivs). Dessutom har jag aldrig sett en långfilm i 3D så det ska bli trevligt.

Har en sån där slappardag idag. Går bara och lallar runt, småplockar och läser emellanåt. Skönt och ha sånna dagar också. Dessutom har jag förberett lite inför morgondagen, ska skriva in mig på vikariebank. Spännande!

Nya leggins?!



Finns på Bubbleroom

Avslappning och regn

Morgonstund. Klev upp vid halv sju idag. Vi skulle ta en morgonsprommenad men ingen av oss orkade ut i morgonsregnet så det blev 30min yoga istället :)

Ska äta fruktost och sedan ivänta att någon vill ha mig idag.


Mumsig middag

          

Vi gjorde en ny soppa idag, en broccolisoppa med ost, paprika och potatis. Mumsigt gott blev det åsså är det extra gott med soppa på hösten.

Har, klumpig som jag är, tappat en av mina nässmycken som jag köpte idag. Nuddade näsan när vi kom in på Willys och den bara flög iväg. Både jag och Jokke letade förbrilt utan resultat. Det är så himla typiskt mig! Har ofta sönder mina nya grejer eller gör något annat dumt med dem. Jag har bla. tappat ner två nya parfymflaskor och en en puderdosa på klinkersgolv, vilket resulterat i att flaskorna/pudret flugit i tusen bitar.

Tyvärr blir det inget Halv åtta hos mig idag. De har tydligen sändningsuppehåll fram till den 2:a November. Tråkigt!

Det blir att att invänta Sveriges fulaste hem och Matakuten istället. Dessa underbara, lata tvkvällar :P


Måndagsfix!

Dagens outfit blev lite "fjortis" aktig. Men älskar verkligen min pöstunika med ett par leggins.


Begav mig till stan efter lunchen för att inhandla en nattkräm till mina andra Yves grejer. Fick dessa prylar för ett MYCKET förmånligt pris. Armbandet fick jag som "gåva" för att jag utnyttjade mitt första medlemserbjudande. Den är väl inte direkt min stil så det får bli en gåva till någon annan så småningom. Passade även på att kila förbi Glitter och handla nya nässmycken =)


På väg hem passade jag på att utnyttja "tenta" erbjudandet på kiosken nedanför oss, Kaffe för 7 kr (mellankopp) och naturgodis för 7,90 kr/hg. Inte illa det inte. Sedan inbillar jag mig att kaffe är godare och lyxigare i pappersmugg av någon konstig anledning.


Ska städa undan och lägga mig å läsa lite tror jag. Vill bli kvitt "tegelstenen" (Luftslottet som sprängdes)

Recension "Flyga drake"



Först och främst vill jag säga till er som inte läst boken, läs den! Hur bra som helst. Filmen bygger på boken med samma namn av Kahled Hosseini.

Amir är en pojke i Afghaniastan under 70-talets skönhet. Han och hans kompis Hassan har ett speciellt vänskapsband som sätts på prov efter en incident som skakar om dem båda. Till råga på allt så kommer ryssarna till Kabul, där pojkarna bor, vilket gör att Amir och hans pappa flyr från hemmet, folket och kulturen. Amir lever ett stillsamt liv i USA ända tills en dag då han får ett telefonsamtal...

Härlig och ärlig film. Glädje, sorg, vrede och förtvivlan på samma gång. De har lyckats leva upp till stora delar av boken vilket jag blev glatt överaskad över.

***** av 5 möjliga. Bland topp tio av årets bäst sedda enligt mig :)

Recension "The dark night"



Ja den är ju snart typ ett år gammal, men jag och Jokke har inte sett den än.

Detta är i alla fall, för er som inte vet, en Batmanfilm. Christian Bale spelar Bruce Wayne som om natten blir Batman och kämpar mot det onda. Den här gånger ställer Joker till med bekymmer. Han skrämmer både poliskåren och "the underwolrd" genom sina genomtänkta men grymma påhitt. Filmen bygger på Batman begins och Rachel, den Batman är förälskad i hamnar bla. i fara. Vi får även veta hur "Two-face" skapar fram sin karaktär. För er som inte följt Batman så är det en av Batmans återkommande ärkefiender.

Själv tittade jag mycket på Batman som liten, eftersom jag ofta umgick med pojkar, men känner att det är och kommer alltid att var en killfilm. Jokke var helt inne i filmen medan jag sneglade i lite tidningar emellanåt.

Men det är häftiga effekter, många strider, bränder och "kaboom" känsla över filmen. Dessutom har de lyckats riktigt bra med animeringarna.


*** av 5 möjliga.

Sent inlägg denna måndag...

Var på tok för seg för att skriva något igår. Vi låg i soffan (ja eller jag mestadels) och bara hängde. Skönt att ha sånna dagar också. Såg bla. The dark night (recension kommer lite senare tillsammans med Flyga drake)

Så här såg det i alla fall ut i lördags. Grabbarna grus slog loss på Wii!


Medan jag sippade på min rosa, goda drink. Använde mig av bla. Finlandias cranberry, gotti!
 (dålig bild jag vet)

Sedan vill jag ju visa upp våra nya hyllor som tillkommit i "sovrummet". Sovalkoven känns på något vis mycket större nu...


Söndag...

Är lite spak från gårdagen. Hade en trevlig kväll med gamla grabbarna grus. Dansade loss på Dancing Dingos, drack laktrisshot =)

Ska återgå till soffan och mysa denna söndag....

Lördagsgroggen...

...kommer snart fram :) Ikväll ska det firas! Har en av Jokkes polare på besök. Vi ska umgås, tjöta och dricka goda alkoholhaltiga drycker. In i dimman, vi ses i morgon!

JAAAAA!!!!!!!!!!!

JAG SATTE MIN FÖRSTA DAGENS DUBBEL NÅGONSIN! gött gött med extra cash i fickan alltså. Och det bästa av allt är att jag spöade min sambo, He he

Vacker dag i änglarnas stad :D

Har just vinkat iväg en kompis som varit här och tjötat en stund. Vi gick en sväng på stan för att ögonshoppa lite. Men som alltid kom jag INTE hem tomhänt. Det blev lite nya billiga rengöringsprodukter från Yves Rocher. Jag använde det när jag var student och det fungerar okey med tanke på det billiga priset. Så nu behöver jag inte krama ur det sista från Mary Kay tuberna längre eftersom dessa produkter ligger över min ekonomiska kapasitet just nu. (den oranga tub är handkräm) Eftersom det är flera år sedan jag testade dem sist så blir det spännande å se om de fortfarande håller måttet.


Sitter och väntar på att Triton Sund ska vinna avdelning sju på V75 travet..Det kan bli min första DD i sånna fall (ni som är travvänner vet vad jag menar)

Kvällen nalkas till sin ände...

Och snart är det dags för mig att krypa i säng. Först vill jag bara säga att Rabhi var grym ikväll. Det märks att han har börjat få träna rösten mer. Dessutom var det kul att se lite Lyckselegrabbar i tv4 studion också. Ibbe är verkligen en linslus må jag säga :P


Sedan fick jag av en slump reda på att Bounce ska börja göra iordning sin sista show nu. Känns ledsamt eftersom de har inspirerat mig så mkt i dansen. Men "all good things comes to an end".


Jag och Jokke lyckades efter knåp och irritation få upp ikeahyllorna som vi köpt. Köpte dem förra helgen men vi har inte haft tid att ta tag i det lilla projektet. Men nu är de som sagt på plats, trots att väggen är bönglig vilket gör att hyllorna inte är 100% stabila.

Nä nu ser sängen väldigt lockande u!!! Sov gott alla!

Nu börjar jag göra mig i ordning för helg =)

Har musiken på högsta volymen och hoppar omkring i lägenheten medans jag veckostädar.

Var även på Willys för en stund sedan och handlade till kvällens middag, efter önskan av sambon

 Det blir hemgjorda häsloburgers med en härlig sallad till :)

Till efterrätt ska vi göra vit chokladmousse, mumsigt gott...

 Men ska ha i lite frysta bär istället för kiwi som bilden har...

Nä ska stutsa vidare in till köket och diska lite... WEEEEE!!!!

Byråkratisk dag...

Nu har jag fyllt i blanketter, sökt på nätet om blanketterna och ringt till Alfakassan för att kolla att allt är korrekt ifyllt. Så nu hoppas jag att veckor att blankettihämtning/ påskrivning och jaganden efter arbetsgivare äntligen ger resultat. Hatar verkligen sånt här skit.

Sedan har min retur på La redoute inte registrerats. Detta medför att jag ska betala för en tröja som jag inte äger. Dessutom kommer de nästa månad göra en korregering vilket brukar innebära att jag får +pengar på kontot vilket jag inte vill ha. Vill ha mina pengar på mitt konto inte vilandes hos ett företag som inte skickar rätt varor. Ska ringa lite senare och se om jag kan göra avdrag ändå. Men det är inte nog där. De har tagit ut en ränta på 20 papp! Helt sanslöst alltså!

Nu ska jag kila ut i regnet och posta brevet till Alfakassan. Tur jag bara behöver gå över vägen :P


Sovmorgon!

Jokke tyckte jag sov så sött imorse så han lät mig sova. Eller så lät han mig sova eftersom mitt morgonhumör är väldigt sned vissa dagar...

Efter en glad invägning (gått ner ytliggare ett kilo!) ska jag nu köra lite yoga och kanske försöka ta mig till gymmet senare idag. Har ju inte varit där på snart en vecka nu.

Tittade på gamla kort igår och saknade mina gamla studiekamrater och mitt lååånga hår! Fattar inte att jag klippte av så mkt :S



Men nu kan jag i alla fall sätta upp håret igen efter förra kippningen. Skulle lägga in en bild som jag tog igår men lillkameran strejkar idag. Så det får bli en annan dag.

Nu blir det yoga!

Vad har ni för planer inför helgen?!

Lyxfällan!



Inväntar lyxfällan.  Älskar detta program som får mig att tänka till om min ekonomi. Är så himla rädd att hamna i samma situation som de som är med i programet. Medan jag väntar in att klockan ska bli nio ser jag på Antikdeckarna och målar naglarna.

Not! Såg faktiskt Charlie från Lyxfällan förra torsdagen när vi var på väg till bion. Kul, eftersom jag nästan aldrig ser kändisar på gatorna här. (men har åkt samma lokalbuss som "Janne" Josefsson :P)

H2O brist!



Kom nyss hem från en låååång dag på skolan, men haft underbara elever. Men, fick ingen lunchrast vilket innebär att jag levt på kaffe hela dagen vilket har gett mig akut vattenbrist i kroppen. Det snurrade till i huvudet ett par gånger på väg hem så nu ska jag lägga mig i soffan och dricka lite vatten och se om det går över... =)


Torsdag... Snart helg =)



Okey, jag kanske inte är lika trött som figuren ovan, men lite sliten känner jag mig faktiskt. Efter middagen igår i Västra Frölunda så var vi inte isäng förrän vid halvtolv, ca en timme efter den vanliga läggningstiden. Dessutom drack jag nog lite för mkt kaffe.

Men jag börjar inte färrän nio idag, så jag behöver inte skutta iväg på en gång utan kan sitta lugnt i soffan ett tag till.

Huvva! Det ser ut att vara kallt ute idag så det blir nog att bylta på sig lite...

Vad ska ni göra idag?!

An ordinary day....


Sitter här och mumsar på äpple och grape kompott, toppad med honung och solrosfrön, gotti gotti. Jag har snart blivit kvitt mitt sötsug vilket gör att jag faktiskt tycker att frukter och nötter smakar godare!

Kom hem från jobbet/skolan för en timme sedan. Allt har flytit på bra idag, dock känner jag av min hals lite. Jag måste bättra på mitt tonläge så att jag inte sliter ut mina stämband. Imorgon blir det samma ställe igen, min gamla arbetsplats! Älskar verkligen denna skola, personal och ungarna såklart! Känner mig verkilgen hemma där.

Nu blir det att hitta lite arbete för 6orna imorgon samt förbereda middagen lite. I eftermiddag drar vi till Frölunda/Högsbo för att fika hos Jokkes kusin, och kolla hur stor kusinbarnet Wilma har blivit =)


Tvkväll igen...

Inser att många av mina kvällar går åt till tvtittande... Ikväll Ugly Betty och Desperate Housewifes... Sedan blir det att hoppiloppa i säng. Hej då bloggen, vi ses i mörn!

Eftermiddagslugn...

Suttit och ögnat genom tidningen, pratat med mamma och fått besked om jobb imorgon, trevligt!

Tidningen var, som jag befarade, riktat till lite äldre personer men de hade verkligen underbara recept som jag måste testa någon gång framöver.

Ikväll ska jag försöka ta mig till gymmet, det är tur att jag har Jokke som peppar mig =)

Ska även försöka hitta bättre dagsrutiner för att prommenera och köra yoga. I våras körde jag yoga en halvtimme varje morgon vilket var riktigt gött för kroppen...




Ska plocka ihop lite här hemma och sedan sjunka ner i "Luftslottet som sprängdes". Har BARA ca 200 sidor kvar :P

Efterrätt, helt rätt?!

Måste ju bara inflika gårdagens "efterrätt", fruktsallad med vaniljsås och liiite grädde. Supergott =) och jag inbillar mig att det faktiskt är nyttigt, eller i alla fall att det är mindre kaloerier än i glass.


Fine day...

Om jag låg på latsidan igår så har jag tagit igen det idag. Fick tag i den där rektorn, har tagit ut och sorterat till återvinningen, handlat, lämnat tillbaka la redoute tröjan och hunnit sitta med lite ansökningar... Dessutom har jag lärt mig att ALDRIG använda Jokkes cykel eftersom den utgör både en risk för trafikfara och personskada när man cyklar...

Nu ska jag gotta mig med lite kaffe och en nyköpt hälsotidning som jag aldrig läst förut...



Vad gör ni i dag?!


internetkrångel...

Internet medslutorden ".se" har krånglat sedan i går kväll och först nu tar jag mig in här... Pju, ilandsproblem eller vad!?

Nåväl, fick äntligen tag i rektorn i morse. Men blev av någon anledning stressad när jag hörde att han var påväg till jobbet att alla mina ord bara snubblade fram. Till slut fick han börja ställa frågor till mig så att jag fick svar på det jag ville veta... JOBBIGT!!! Brukar ju vara duktig att prata i telefon men men. Vi får väl se om han ringer upp igen.

Nu ska jag skutta in i duschen, inget jobb i dag heller...

Hej så länge!

Måndag=tv kväll


Halv åtta hos mig, Sveriges fulaste hem och matakuten ikväll. Egentligen tycker jag väl sådär om Simon och Tomas iredningsstil men i detta program har de ändå hållt sig bra. Annars brukar de ju ofta ha för mycket av allt anser jag.

Ska läsa lite i "Luftslottet som sprängdes" innan det blir tvtajm. Har kommit in i boken nu =).


Av lathet sätter jag mig i skolbänken, igen


Jag har inte åstakommit mycket här hemma idag, inte ens varit ute på prommenad. Man blir verkligen slö över att göra ingenting. Så jag har börjat göra något som jag tänkt göra länge,fräscha upp mina grammatikkunskaper. Så här sitter jag nu med mina gamla grammatikböcker och försöker läsa in mig och hitta lite material till framtida svenskalektioner. I ärlighetens namn är jag ju inte en hejare på grammatik, men ju mer man över desto bättre blir man eller?!

Skulle ni ha tid/lust att läsa om svensk grammatik, språkregler m.m. så rekomenderar jag Svenska skrivregler, Bolanders Svensk funktionell grammatik samt Brodows serie Perspektiv på svenska.

Vad gör ni denna eftermiddag!?

Dream on...



Vill ha!!! En stor dröm för en med liten plånka, men med den här skulle det vara så mkt lättare att arbeta med mina bilder eftersom pc ibland kan hänga upp sig...

Problematik: att få tag i en rektor



Ett stort probem som jag har haft när jag sökt jobb är att man har ca 15% chans att få tag i en rektor/rekryteringsansvarig som kan berätta ltie om tjänsten man nyss sökt eller ska söka.

Är väldigt less på att aldrig få tag i de rätta personerna. Så idag ringde jag till expeditionen till en skola och frågade när rektorn var bäst anträffbar. Jag fick inte bara hans "dagsschema" utan också hans mobilnummer. Ska göra ett nytt försök efter lunch och se om jag kan telefonterra rektorn lite till. Vill så gärna ha denna tjänst!!!!

Härlig sovmorgon....

God morgon, eller ska man säga god förmiddag.... Sitter här med morognshaken i ena handen och tekoppen i den andra. Tog en behövlig sovmorgon i morse. Skulle egentligen upp med Jokke och träna men det gick inte en chans på en miljon att jag skulle ta mig upp...

Idag blir det att ringa lite ärenden och städa undan här från i helgen.. hörs

Helgens trevligheter....

Igår var det, för de som kan fotboll, Sveriges kanske sista kvalchans till VM. Ett glatt gäng samlades här hemma för att heja fram Svearikes bidrag till fotbollen, om det nu var det...



Medans de andra ägnade sig åt fotboll, bloggerskan herself är inte så intresserad av denna sport, så hejade jag fram min hemkommun i detta program:


Så vet vi ju alla hur det gick. Sverige förlorade med 0-1 mot Danmark och team Pontare tog sig vidare...

Idag blev det shopping till hemmet. Allt från vägghyllor till matvaror inhandlades...



 Det blev bland annat nya lackhyllor till sovalkoven, nya kuddar till "mys/läshörnan", hörnhylla till badrumet (finally) samt nya mattor till köket och hallen....

Efter ett snabbt besök på Liseberg och minst 12 000 steg på stegräknaren ska jag slappa lite innan läggdags...


Sov gott alla bloggare!

Vi tjejer kan också!

Göteborgstjejerna kammade hem segern med 32-8. Hoppas de vinner nästa match och blir svenska mästarinnor, igen! Så klart glömde jag min kamera men fick låna Jokkes mobil, varpå bildkvalitén är så där...

Kallt är det i Göteborg idag. Trots att jag klädde på mig tjocktröja och extra sockar fryser jag fortfarande. Men det var roligt att se en annorlunda sport trots att jag inte förstod mig på reglerna.



Nu väntar vi in fotbollsgänget. Har även hunnit att kolla på lite grejer inför morgondagen. Ikeatime Yee!

Vad ska ni göra ikväll?!

Härlig lördagsmorgon...

Älskar lördagar. Man får sova ut länge, mysa i sängen och bara vara. Idag bjöd jag på härlig plättfrukost. Hittade ett gott GI recept när jag bodde på Hisingen. Man gör en helt vanlig pannkaksmet men blandar i havregryn, grahamsmjöl och idag även linfrön. Mumma. Skar upp lite svenska äpplen, ringlade på honung, solrosfrön och frysta bär och lite grädde... Skitansgott.



Medan tvätten är på sista refrängen ska jag nu göra mig i ordning för att stå ute i kylan och heja fram Göteborgslaget i SM-finalen för damer i ruggby. Spännande!


Bland nobelpristagare, ansökningar och foton...

Barack Obama fredspriset
Herta Müller litteraturpriset


Först och främst tycker jag det är kul att Obama fick nobelpriset =) Det är ju sällan folk man hört talas om får det. Än så länge har jag aldrig vetat vilka personerna som fått nobelpriset i litteratur varit förrän de fick priset under min livstid, trots att jag är en litteraturnörd. Kanske läser fel genre eller nåt.

Har varvat städning och ansökningar idag. Är inte riktigt klar med endera men städningen är på slutfasen nu. Skönt att göra bort det innan helgen. Dessutom blir det ju ett nytt försök att handla på Ikea i helgen, förhoppningsvis med presentkortet i handen. Vi har även fått låna en bil vilket inte är helt fel. Har även hunnit lägga upp ett nytt (lååångt) fotoalbum på fejan också, "Vad jag har gjort det senaste halvåret" heter den.

Jag har även lyckats bränna sönder färgen på min mockabryggare så nu är den alldelens svart nertill. Dessutom luktade det bränt lack i köket länge. Så himla typiskt mig!

Vad mer?! Jo, har helgens schema klart: Så här ser det ut;

Fredagkväll:
- Middag med älsklingen
 - Kulturnatta med A-M

Lördag:
- Ruggbymatch
- Fotbollskväll med Isa och Knutsson

Söndag:
- Ikea
-Lisebergsfinal!

Ska försöka klämma in tvätten i helgen också... Hmm

Vad ska ni göra i helgen?!


Bäbismani



Ännu en gammal "pluggarpolare" i min ålder har fått barn. Grattis till er båda!

Trots att jag faktiskt inte är särskilt gammal börjar den där biologiska klockan att ticka allt mer lyhört. Vill också ha en bebis, ett barn, en familj. Men som omständigheterna är nu skulle det vara svårt. Men önska kan man och en dag är det nog min tur!

Bloggbekymmer och städning...

 


Gårdagens inköp. Nöjd och belåten =)

Skulle inflika ett inlägg igår kväll men bloggen krånglade visst rejält...

Nåja, har nyss kommit hem från ännu ett morgonpass på gymmet. Det är jobbigt att kliva upp och masa sig dit men väl där går det bra, tur att jag har Jokke som pushar lite.

Idag blir det som sagt städning, eftersom inte jobb verkar vara ledigt idag. Tror att det blir en lugn fredag för min del.

 


Flickan som lekte med elden


När jag liksom ändå lägger in lite inlägg om film kan jag ju passa på att reciensera min första film här på bloggen.

Filmen är den andra i serien "Millenium" och den här gången handlar det mer om Salander än Blomqvist. Ett förflutet brott kommer upp till ytan liksom nya karaktärer.

Det börjar en ny kille på Millenium som forskar kring trafiking. När han och hans sambo hittas döda i lägenheten börjar en vild jakt på mördaren. Salander är den huvudmistänkte. Är hon oskyldig eller inte?! Och hur kommer det sig att hon har med trafiking att göra!? Den är spännande, tydlig och stundtals helt actionladdad. Jag gillade den här filmen mer än första filmen, eftersom den här filmen har fler "upptrappningar. Man får även svar på vissa frågor som var obesvarade i förra filmen.

Sedan är det ju alltid roligt att se folk spela sig själva, som Paolo Roberto i det här fallet. 

Har man läst boken innan så är det absolut ingen nackdel, dock är det lättare att hålla reda på alla personer i filmen än i boken, eftersom många fått en mindre karaktäristisk roll i filmen.

Bästa film jag sett på ett bra tag, förutom Harry Potter då :P

¤¤¤¤¤ av 5 möjliga


New Moon


Såg den här trailern igår på bion. Fick rysningar även om jag tyckte Twilight vara sådär. Klarade inte ens av att läsa boken.

MÅSTE SES, AVATAR!!!!



Får rysningar, sånt här gillar jag!!!!

En helt vanlig torsdag?!

Det är visst lite hagel och regn ute. Tur att jag hann hem innan det satte igång....

Idag har jag varit på Hammarkullen och varit lärare för klassen som jag hade i fjol. Hade nog för stora förhoppningar för jag blev verkligen besviken på dem. Det blev kaos stundtals och jag hann inte med det som skulle göras. Är verkligen less på att det ofta är så numera. Och jag klandrar ju mig själv lite också, för jag har fortfarande mycket att lära men det är tyvärr vardagslivet för många timanställda vikarier.

Snabbade mig förbi Åhléns på väg hem och tröstshoppade lite (det var lääänge sedan sist jag gjorde det). Hittade mig en termosmugg, en söt tesil, samt en ny mockabryggare. Min andra mockabryggare är en billig grej som är nästan gjord helt i plast och läcker väldigt lätt... Sätter in kollage lite senare.

Nu ska jag varva ner med en latte och läsa lite ur "Luftslottet som sprängdes". Blev verkligen inspirerad efter sett filmen igår (recension kommer snart).

Tjipp tjolaho!

Biokväll!!!



Det verkar som att det blir bio ikväll, "Flickan som lekte med elden". Hoppas den är lika bra som boken.

Nu blir det middagslagning. Kidneygryta med köttfärs och härlig sallad...

Prommenad och besvikelse

För att piggna till lite tog jag mig en prommis runt berget och sedan förbi Landala för att hämta mitt paket från La redoute.

 De fina torgvantarna mamma gjort åt mig =)


 Till min besvikelse passade koftan som jag beställt inte alls! De stämde inte överens med "montagen" utan var dubbelt så stor kring kragen. Försökte vända och vrida till det men förgäves. Som ni ser skulle även knapparna sitta i mitten vilket de heller inte gjorde. Så det blir att skicka tillbaka koftan.



Men polotröjan och västen blir kvar i min garderob!



Liksom denna söta weekendbag, som man kan som "troller". Smart!


Nu är jag i alla fall lite piggare efter att fått lite solljus. Ska äta en halv grape så jag får lite mer energi!

Leilabak!



Älskar denna goa kvinna. Hon har karisma, ser hälsosam fräsch ut, har alltid färgglada kläder och gör så läckra bakverk. Sambon brukar ibland kalla mig för sin lilla Leila även om jag numera mest bara lagar mat.

Men när jag hade större kök bakades det flitigt. Då kunde det se ut så här:





Fick "A pice of cake" i julas av lillsyrran. Har inte bakat något därifrån än, så jag kanske ska göra ngt smarrigt i helgen?!


Vad göra idag?!


Är skitanstrött idag. Orkade inte hänga med på morgonpasset hos F&S. Det får bli på fredag istället. Vet inte inte om jag bara ska gå och lägga mig en stund och sova eller bara softa idag och sträckläsa lite böcker... Hmm, soffläge och en god bok känns inte helt fel...


Barnen vår framtid?!


Jag och Jokke hade en hetsk diskussion här på morgonen. Det slutade med att han höjde rösten och jag blev ledsen. För han är precis som min pappa. Allt är vitt eller svart. Och har man inte delade åsikter så är man "dumförklarad". Samtidigt är det bra träning för mig att försvara mig, eftersom jag alltid har rättat mig efter ledet.

I alla fall. Han påstår att elevers alla aktiviteter är den stora bidragande orsaken till att de presterar allt sämre i skolan. Visst är det en bidragande orsak men jag anser att det finns fler faktorer som spelar in. Har man föräldrar som är stressade blir man själv stressad, föräldrar har inte tid/ork att ta sig an barnens liv. Det ideal som media präglat de senaste sex-tio åren har gjort att man allt tidigare vill ha det ouppnåliga. Sex, mode och missbruk sjunker i åldrarna vilket gör att barnen har en större "press" på sig för att passa in, för vem vill vara utanför? Allt i "vuxenvärlden" har blivit mer tillgängligt. Materialism, utseende och status är tyvärr allt mer vilktigare i samhället vilket gäller alla, barn som vuxen.

En annan grej är den valfrihet som skolan tilldelat eleverna de senaste tio åren. Detta har skapat stress och ångest hos många, även mig själv. Barn ska få vara barn och inte ta för stort ansvar i tidig ålder. Jag har sett elever som går andra året på gymnasiet som har ångest över den stora valfriheten som finns. Barn och unga ska inte alltid behöva ha för mycket valfrihet vilket dagens skola ger.

Pju, fått avreagera mig lite. Vad anser ni?!

Hämtmat, kvällsprommis och Tvkväll..

Så härligt att få röra på sig lite på eftermiddagen! Jag och Jokke tog en prommis efter att ha käkat Thai på ett nytt ställe på berget. Det blev en tripp till Maxi för att inhandla inför resten av veckan. Tyvärr började regnet när vi gick hem men väl hemma var det värt att gå i regnet. Vi avverkade ca 6000 steg, enligt Jokkes stegräknare. Inte illa!




Sedan var det ju både ugly Betty och säsongpremiären av Desperate Housewifes. Underbart!!! Älskar dessa serier så att jag dööör. (anekdot är att mina kompisar ser mig som Bree, men vill verkligen inte bli förknippad med henne)

Ska hoppa in i badrummet och göra mig iordning för kvällen. Sov gott!

Idag skulle du ha blivit 10 år och 4 månader... Tänker på dig...


Huva!


Nyss hemkommen. Trött i huvudet, ont i halsen och fötterna (tog på tok fel skor i morse). Det är inte lätt att ha lektion ute i Hammarkullen men ungarna är för det mesta hur goa som helst. Fast idag blev jag less på tre killar som provicerade mig hela tiden, försökte alla mina "knep" utan resultat. Inte ens när jag höjde rösten (skrek vilket jag aldrig brukar göra) fick jag någon respons. Ledsamt när det blir sådär.

Aja, nu är i alla fall dagen avklarad. Ska ta på mig myskläder och köra lite yoga innan jag skickar iväg dagens ansökningar...

Den som väntar på någe gött...

Väntar alltid för länge... Eller?! Börjar bli lite irriterad över att jag inte hört ngt från La redoute och det är en vecka sedan jag beställde kläderna. Kollade orderstatus idag och det har stått "packas i centrallager" hela dagen. Så här var det förra gången jag skickade efter kläder därifrån och det drar faktiskt ner betyget... Visst, det står 7-14 arbetsdagar men jag har minsann handlat från postorder där de har kunnat leverera samma vecka om man beställt på måndag morgon...

Aja, ska börja dra mig mot sängen nu i alla fall. 9.00 ska jag vara på Hammarkullen imorgon. Najsit värre, not. Men pengar och erfarenhet måste ju in.

Sov gott alla bloggers!

Mys!

Jo, jag köpte ju även en liten present till Jokke (och kanske lite till mig) när jag var ute och traskade...



Hoppas han gillar den :) Nu blir det lite slapp i soffan i en timme. Sedan blir det middag på Eriksberg, trevligt :)

Hösten i all sin glans...

 Här kommer lite bilder från dagens fynd.



 

 

 

Var vänlig och respektera ensamrätten!

Fin höstdag ska fångas...

Okey, orkar inte ta köket idag eftersom det är så vackert väder ute, även om det är blåsigt. Så jag beger mig ut med min kamera i hopp om lite trevliga bilder :) Ska försöka använda lite tips som jag fick från fotokursen...


Vill ha!

Måste skaffa mig en ny termosmugg. Min förra gick sönder när jag bodde på Hisingen. Det är perfekt de dagar man jobbar, hinner aldrig att dricka mitt morgonkaffe innan jag åker iväg. Vad sägs som dessa?!

 Objektivmuggen som är ett riktigt objektiv! Ha ha, ett måste för en som jag eller?!

Rosa mugg från Åhléns

 Söta blåa, finns hos de flesta reklambyråer (även i andra färger). Dessa är från Ellprofil.

Beaty inside out, var ett företag jag sprang på också. Hade dessa sötisar bland annat:

Ny vecka nya mål...

Jag och Jokke avslutade vår vecka med att färga håret. Jokke tvekade länge innan han bestämde sig. Vi två fick båda mörkbrunt hår.

 Visst syns lite skillnad!?

I dag har jag faktiskt redan hunnir med att träna. Jag och Sambon stod och hängde på låset till Friskis och svettis i morse. Härligt var det! Måste bli bättre på att utnytja mitt kort. Har ju för fasen allkortet.

Nu blir det morgontidningen och lite kaffe innan sista stöket börjar (storstädning av köket). Det verkar ju som att ingen skola behöver mig idag :(

Middagsbilder och Ikeaköp

Som tur i oturen så glömde jag mitt preentkort på Ikea, det kort som vi skulle göra inhandlingar med idag Så det blev inte så mycket handlat idag. Men vi kollade in det som kommer att inhandlas så småningom.

Detta kommer dock att förgylla hemmet lite i alla fall:
 Set för att bunta ihop sladdar, behövligt till datorhörnan. Hoppas på mer ordning (och kanske även mindre damm)
 Tre små kaktusar har flyttat in i köket. Passar till vattenkannan som också står vid fönsterbläcket.
 Lite nya ljus till tvrummet =)

Igår var det mysmiddag med älsklingen.... Fläskfilé á la Emma med rotgrönsaker, bea och rödvin... Gött, gött!


Kanelbullens dag!



Har ätit en kanelbulle till frukost idag. Inte nyttigt men ohh så gott! Vi garderade oss med bullpåse från Tjörnbagarn igår.

Efter frukost och lite stök här hemma kommer vi att bege oss till IKEA!!!! Jag bara älskar detta varuhus. Hela vårt hem är uppbyggt av IKEA, förutom sängen då....

Vad gör ni denna söndag?!

Lycksele kan sjunga!!!



Lycksele rules!!!!  Visst, de var inte bäst bland körerna men jag blev förvånad att de blev bland topp tre ikväll. Kanske, som jag nämnde tidigare i veckan, var hela Lycksele bänkad framför tvn och röstade minst två-fyra gånger.

Men känner att det är kul att vi (okey är ju officiellt Göteborgsbo) finns på tapeten igen.

Nu fortsätter myskvällen med Jokke. Vi har idag städat, handlat och lagat god middag =) I morn bli he IKEA... Wiieo

Myshelg!

I helgen är det bara jag och min sambo. Faktum är att vi inte fått en ensam helg tillsammans sedan i våras. Det har alltid varit någon som har stämt träff eller så har vi varit på resande fot.

Så i helgen ska vi bara rå om varandra och umgås. Det är planerat ett biobesök och träningspass idag. Imorgon hoppas jag på IKEA men vi får väl se.

Ska krypa ner till Jokke i soffan igen. Vi ser American Beaty. Härlig film alltså!

The studio makeup stuff...

Nyss hemkommen från stan med lite nytt smink. Tyvärr råkade jag ta två ögonskuggor i nästan samma färg. Var väl sådär imponerad av själva sminkkursen. Har ju gått på en hel del sånna förut. Men fick lite nya tips om att skugga ögat...





Och resultatet.. Jo det blev så här:




Emma, läraren...

Zappar mellan "instängd" och "Lyxfällan". Så bra program bägge två. Synd bara att de går samtidigt. Imorogn blir det Hammarkullen och uppdag lärare. Klirr i kassan och mer erfarenhet till mitt arkiv.

Efter jobbet blir det att åka på sminkträff som The Studio har anordnat åt mig och två tjejer till. Kanske att man lär sig några roliga tips och trix :)

Sov gott alla bloggare, ses i morgon kväll....

Röjning, etapp ett är avklarad...

Jag kom bara till alla utrymmen, sedan ledsade jag. Får städa klart till helgen istället. För er som varit här så har det skett smärre förändringar. Jag har faktiskt lyckats frigöra lite utrymme här! Helt otroligt. Har varken haft tid, lust eller ork att ta tag i det tidigare. Men jag har ju faktiskt bott här i ett halvår nu så nu är det dags att göra denna ungkarlslya till vårt =)

Bland annat har detta ordnats:

 Böckerna är staplade i färg, lugnare för ögat
 Här har Jokkes pluggböcker varit. Tog ut dem och satte dit lite kontorsgrejer istället. Prydligt och snyggt är det =)

 Har bytt gardiner och börjat ordna en läshörna bredvid soffan med Jokkes sittkuber.
 Det här är ett problem som vi måste lösa. Det är sladdar överallt kring databordet. Osexigt och opraktiskt... Någon som har ett bra förslag hur man kan göra?!


Städtajm..

Tittade lite på lägenheter i morse och blev väldigt städsugen, vill ha lika fint i lägenheten som de som säljer sina boenden. Så nu har skurkvasten, damsugaren och lite andra grejer åkt fram. Ska höststäda, som mamma brukar säga. Jag säger att jag storstädar. Mamma har alltid storstädat en gång per årstid, smart men oändligt göra...

Känner mig lite som Marlén i "Rent hus" faktiskt =)



Vad gör ni idag?!


Ny dag, nya sysslor och möjligheter...

 (bilder från tv4.se)

Först och främst vill jag grattulera Rabbie som tog sig vidare igår på IDOL. Trodde inte att han skulle ta sig vidare men det gjorde han visst. Ha ha, tror hela Lycksele röstade på honom, två-tre gånger...Man är ju lite kändiskåt om man kommer därifrån. Ni ska bara veta hysterin kring Körslaget och uttagningen tidigare i höst. Pontare har ju bott i Lycksele och hämtat sin kör därifrån. Det är kul att Lycksele kommer på kartan igen!

Och vad ska man hitta på idag då? Ut å gå? Fota?! Läsa?! Får fundera på dagens sysslor över frukosten...

RSS 2.0