Snart sängdags...


Guuud vad jag grät när George dog ikväll på "Grey´s anatomy". Att man kan ta till sig sånna känslor när man ser en tvserie. Men jag är ju blödig när det gäller film, tjöt för fulla muggar till "Tigers film" när jag såg den för första gången, ha ha.

Väntar hem Jokke om en halvtimme, han är och spelar badminton ikväll. Ska passa på att läsa lite ur "Rasim" boken jag köpte förra veckan. Den är väl sådär rolig. Boken är skriven som en avhandling (troligtvis är det utdrag från en avhandling) så det går trögt att läsa men det är väldigt intressanta ingångar i den.

Sov gott =)

Vill ha!!


LG KS360!!!!!

Det är en drömtelefon för en som jag som sms:ar mer än ringer. Dessutom har den mp3funktioner och är BILLIG!!!

Ljudet på youtubeklippet är lite dåligt, men ger en bra överblick över telefonen.



Fynd från Backaplan...

Skjorta 249 kr HM, Linne  99kr och leggins 79kr Cubus...

Jag bara älskar Cubus långa linnen. Har fyra sedan tidigare och ville ha en ny färg. De passar till det mesta =)

Shoppingen blev kortare än väntat, mina fötter tog stryk trots kuddarna. Bägge lilltåarna (heter det så?) har fått blåsor, glömde att plåstra om dem innan jag drog ut. Annars fungerar kuddarna alldelens utmärkt!

Dags att ta tag i dagens göra:

- Diska
- Söka lite jobb
- Städa hos Hampus
- Kanske även sortera lite foton

Ännu en dag utan jobb...

Tråååk. Börjar faktiskt bli lite less på att sitta här hemma. Men tror att jag ska dra en sväng till Backaplan idag, även om min ekonomi nästan skriker av rädsla när jag besöker affärer. Men titta är ju aldrig kostsamt eller?!

Jag måste dock köpa mig en ny mascara och försöka hitta några stövlar inför hösten. Problemet med mig är ju att jag har så tjocka vader så det är sällan jag hittar stövlar som passar. Tips för er som är lite bredare i benen är att besöka Scoretts outlet på Freeport. De har snygga och breda stövlar, även stövlar i lite större storlekar ( upp till 43 tror jag)


Att vårda sin fötter...

Fotbadsdags! Härlig olja, fotkräm och skrubb, mums för trötta fötter

Inte ett så bra kort kanske...

Men med lite nagellack och insmörningar blev fötterna babymjuka, perfekt efter en dag i högklackat...

Glädje, lycka och gräsänka...



Jag blir lycklig när jag kommer till en plats där jag får varma kramar och påhälsningar.
Jag blir glad när mina gamla elever kommer fram till mig och säger att de vill ha mig tillbaka.
Jag känner värme när folk ser att jag har gått ner mina 12 kilon, då är det mödan värt inte bara för mig själv.

Min dag har varit helt fantastisk och visst blir man ännu gladare när solen tittar fram. =)

Ikväll är jag gräsänka. Den ska spenderas med att plocka undan lite här hemma och kanske göra lite hemmaspa. Dessutom har vi fått hem våra första filmer från sajeten "Lovefilm.se". Det blir nog att se Amerikan beauty. Trots att jag älskar min underbara sambo ska det bli skönt att få en kväll för mig själv, det var länge sedan sist...


Morning has broken

Usch! Idag är det kallt. Det blir att burra upp sig och ta på mysiga kläder tror jag... Som denna kanske!?
(kofta från HM)

Idag blir det myskofta och halsduk innan jag drar till jobbet...

Ha en bra dag där ute !

Fiskmiddag och tvkväll



Gjorde god panerad flundra och ungsgratinerade grönsaker till middag. Riktigt gott var det. Älskar panerad fisk.

Ikväll blir det "Sveriges fulaste hem" och "Matakuten". Sedan ska jag packa inför morgondagen. Ska ta hand om 9:or på min gamla arbetsplats :)

Jag och mina koftor/cardigans...

Jag har nog en omedveten besatthet av koftor och cardigans. Märkte just att min garderob består till 60% av dessa plagg. Dessutom har jag dessutom skickat iväg en beställning från La redoute som innehåller, ja ännu en kofta. Jag behöver nog inte frysa i höst :)

179:-  Denna i mörkgrön, najs najs...

199:- (kommer dock först i November typ :/ )
 99:-

Nu behöver jag bara köpa mig en kavaj och skjorta så har jag höstens/vinterns kollektion redo. Jag är glad att jag många av mina "gamla" kläder från förra året går igen detta år, bla stickat och lager på lager :) Min inkomst är ju inte den bästa för tillfället och man blir glad när inte alltför mycket behöver förnyas. Samtidigt är det ju alltid roligt att handla lite nytt.

Mina drömmar...



Vi har alla drömmar, stora som små, och vi vill alltid ha något, sträva mot något. För utan mål och drömmar här i livet finns inget att leva för, det är vad jag tror i alla fall. Tror vi inte på framtiden, kärleken och att vi kan göra något här i livet, vad har vi då för syfte?

Jag har i alla fall försökt få mina realistiska drömmar i pränt. Det vill säga skrivit ner dem. Det är löften till mig själv för att jag ska nå mina drömmar här i livet. Jag tror vi alla måste få drömma, både med fantasi och med realism för att kunna överleva vardagen. Och visst är det härligt när drömmar slår in?! Jag har uppfyllt många av mina drömmar men det finns många kvar att sträva och längta efter...

Ny vecka, nya mål...



Idag verkar hösten göra sig påmind. Det är regn, blåst och löven har färgats röd/gula. Synd på ett vis, för visst vill man ha en längre sommar. Men det är bara att acceptera läget, ta fram vantar och halsduk och gilla läget. Hösten kan vara riktigt fin den med, speciellt i norrland.

Sedan vill jag rekomendera ett nytt grönt te som jag testade i morse. Gott och ekologiskt, dessutom innehåller det visst ginseng =)


Det verkar inte bli något arbete idag så jag ska nog dra mig ut en sväng om det blir bättre väder och försöka ta lite nya bilder...


Söndagsmys....

                                 

Ikväll blir det mys med sambon. Vi har baxat upp oss för en helkväll med humor. Först Playa del sol och sedan Parlamentet =) Jag bara älskar svensk humor =)

 


Dessa söndagar...

Förut gillade jag inte söndagar. Kanske för att jag var ensam, ofta bakis och med tankar på att jag hade skolarbete som behövde göras. Men numera älskar jag söndagar. Det är den dagen man får slappa och bara va. Jokke och jag brukar sällan ha något inbokat på söndagar. Det gör att man bara får rå om varandra hela dagen och samla energi inför veckan som kommer.

Storfyndade på Liseberg igår också! De hade utförsäljning i alla presentbutiker och fick tag i en Nici penna och pin för halva priset! Är även sugen att skicka efter lite mer från Toytime 

Dessutom testade jag och Jokke Ben & Jerry glasscaféet  också. Lite dyrt men åhh så gott!!


I helgen har vi Jokkes syster plus sambo på besök. Just nu är de ute och gör stan osäker medan vi ska tvätta och veckohandla, mindre roligt.

Nä, ska ner till tvättstugan nu. Här ska det tvättas..

Något underbart, något behövligt...

Igår passade jag på att åka ut till Angered efter jobbet. Varför det undrar ni kanske? Jo, skobutiken Deichmann finns nämligen där. Och visst var det en skobutik utan dess like!!! Jag var som ett barn i ett godishus. Hade det inte varit för att många av mina storlekar var slutsålda hade jag haft minst fyra par skor med mig hem. Men det blev dessa två till slut;
 Pumps 229 kr och Låg känga 299 kr.



Idag blir det  med Joke och några till. Hoppas bara på att att det inte blir alltför kallt.

Vinna över min karaktär, att bli en bättre människa...

Ett misslyckande och jag är totalt oblanserad. Det har hänt mig de senaste två dagarna. Och visst, jag kan skylla på Jokke som är gottegris och alltid vill äta ngt sött och gott efter maten. Men det är bara jag endast jag som bestämmer över min egen kropp. Fast nog skulle det vara lättare att vara utan Jokke som frestar med middagar ute och glass efter maten. Samtidigt måste jag lära mig att kunna säga nej och ha lite karaktär, för att bli en människa som jag vill vill vara...

Me like "Prickig katt"

En av mina favoritaffärer här i Göteborg är den mysiga och trevliga affären "prickig katt". Och i morgon kommer lönen, så kanske ett besök för att unna sig några av dessa saker kan bli aktuellt. =)
 Söt Hello Kitty skrin
 sensuella trosor som jag spanat in läääänge.
 Mi lajki- cup cake ring
 Mi lajki- latteberlock
 Hestra- handledsvärmare

Den soliga eftermiddagen...



Efter en dag som denna kan jag inte annat än le. Trots att jag fått tjata och gnata på de små ettorna i dag så har de varit underbara. Dessutom har jag blivit påmind varför lärare är ett kall för mig. Fick även med mig regnbågsteckningar som några tjejer hade gjort.

Sedan var det ju det här med fotokursen. Var väl inte så imponerad av kursen, eftersom jag kunde nästan mer än hälften. Men fick lite tips och råd för att ställa om slutartider och bländare. Bilden är tagen av mig, förra helgen och är INTE redigerad i photoshop, helnöjd :)

Ikväll blir det Modo vs Frölunda på Oleary´s... Weei!

Morgonpigg, not...


Försöker vakna till. Det regnar ute, bussen går om tio minuter och jag har inte koll över läget.
Men det reder sig nog. Det blir nog en kaffe på pressbyrån...


Mellis!



Brukar äta en energibar på eftermiddagen men Willys har slutat sälja den som jag brukade köpa :( Så det blir lite grape och nötter istället... Ja, åsså kaffe också såklart!


Vinden vänder ibland



Fick mitt examensbevis i brevlådan i dag. Äntligen och inte en dag för tidigt!

Dessutom har jag fått ett tvådagarsvik imorgon och på fredag, vilket är tacksamt mottaget om än det är i en etta. Vet inte, men gillar inte att arbeta på grundskolans tidigare år. Vet inte hur jag ska lägga mig på deras nivå, jag är ju van att eleverna jobbar relativt självständigt. Men jobb måste man ju ha så är det ju.

Nu åter till boken om rasim, sedan lite inhandlingar till Jokkes middag. Ikväll blir det att dra till avenyn för att lyssna till ett två timmar långt seminarium om hur man kommer igång med min Nikon, sweetie!

Mina frukostar....

 Kakoshake och kaffe i en av mina V&B muggar, såklart på min norrlandsbricka =)
Det jobbiga i veckan är inte shakerna utan morgonhostan. Hostar tills jag får refluxer på morgonen i samband med "frukosten". Men eftersom jag har en aning förkylning kvar så förstår jag att kroppen vill göra sig av med det sista av bakterieskiten.

Idag blir det en slappardag :) Ska småpyssla här hemma och försöka få ordning på lite papper...


NICI!!!

Jag bara älskar Nici. Surfade in på "Toytime" och hittade billiga och mysiga djur. Mest intresserad blev jag av golf (!)grejerna =) Vill ha!!!

Läslusta...



Passade på att kika in på stan efter mina ärenden med divere myndigheter. Passerade en bokaffär som hade utförsäljning på böcker. Hittade lite intressant att läsa på inför mina historielektioner. Tyvärr har jag ju större intresse för historia än svenska men måste snart även färska upp lite grammatik, lyrik och sådant även där. Man glömmer ju så himla snabbt.

Så i eftermiddag ska jag börja gotta mig i all min litteratur, det gäller ju att passa på medan tid finnes =) 

Morgonstund har guld i mun...

Nåja, i alla fall vissa dagar. Idag ska jag i alla fall ta tag i arbetsförmedlingen, alfakassan och skriva in mig i a-kassan för lärarförbundet. Spännande, nervöst och jobbigt på samma gång. Nu får jag det skrivet på papperet, att jag är arbetslös (eller som vissa säger arbetssökande). Det är nog dags att vakna upp från min bubbla, livet kan inte gå på en dans hela tiden, för hur ska man lära sig om man aldrig stöter på motgångar?!

Har i alla fall tagit dagen till ära, även om det regnar ute, gjort en ordentlig sminkning vilket händer alltför sällan numera. Förstår inte att jag max orkar att dra igenom marscaran och en eyeliner. Älskar ju att dutta på i ansiktet...Nåväl sånna här si då ja ut i da;

 Eftersom jag är en sån som blundar jämt på kort ser jag lite överdrívet "öppen" ut i ögonen, måste nog träna bort det på något sätt. (Ps. Ögonskugga och läppglans från Elf)

Vill ha...

Surfade in på "EyesLipsFace" i kväll och såg att de fått in lite nytt ögongodis. Får se om jag har råd att göra en beställning framöver, de är ju så grymt billiga...

Multismink... Endast $30

 $20

Kolla in deras produkter på ELF . De har också en "svensk" sida med svenska priser, dock inte samma utbud. Den sidan når du HÄR

Jag ska även framöver ge lite råd om vilka produkter som funkar. Billigt är ju trots allt inte alltid bäst....


Livet som arbetslös



Efter månader av grubblerier och panik, har jag nu börjat ta tag i mitt liv ordentligt. Jag har idag skrivit in mig på arbetsförmedlingen, börjat läsa in all den byråkratiska information som finns för att inte göra något fel. Jag har även ordnat till intyg, ansökningar och betyg så att allt ska finnas lätt till hands när jag besöker arbetsförmedlingen imorgon.

Även om det känns motigt och jobbigt (läste idag att mitt yrke inte har en stor framgång några år framöver) så har jag en positiv framtidssyn. Jag tror att jag ska klara mig ur det här precis som jag har klarat mig ifrån andra kriser och motgångar. Men visst suger det att kontot står tomt....


Mina upplevelser, mitt lugn...


Mitt fokus när det gäller foto ligger kring blommor, eftersom de är tacksamma när det gäller att leka med färg och form.


Helgens stora golfare!? Nja, men jag trodde faktiskt att det skulle vara svårare. Första korthålsbanan gick väl sådär men roligt var det :)


Klassiskt motiv från Skaraslätten. Jokke skymtas som en skugga längst bort.


Ju mer jag lär mig kamerans funktioner desto mer inspirerad blir jag. Det är som terapi för själen när man hittar motivet som har "det". Klicka på bilderna för att se dem i orginalformat. Tänk på att bilderna har copywrite.


Ny vecka nya möjligheter....

Så var det dags igen... I dag börjar min andra period med pulver, vatten och långa prommenader. Jag är faktiskt glad att jag inte har lyckats gå upp mer än ett halvt kilo sedan jag slutade för lite över en månad sedan. Tyvärr har jag sämnre karraktär när jag bor med Jokke men vi ska stötta varandra så gott det går. Dessutom ska jag börja laga bra GI mat åt honom så han får en försmak hur min matkost kommer att vara framöver.

Jag känner mig peppad och hoppfull, för jag vet att det hjälper mig att må bra, få orken att börja träna och dessutom ha mina gamla favoritbyxor igen...


Lite tips...


 Jag provde Silica i sommar för att försöka rädda mina naglar som brukar vara sköra och tunna. Eftersom jag gick på proteinpuvler var jag rädd att jag fick för lite kisel, som hjälper tillväxten av naglar och hår. Det hjälte verkligen! Inte bara naglarna blev starkare, mina ögonfransar som brukar vara små och korta blev långa och fylliga. 

Finns för runt 70 kr på livsmedelsbutiker och hälsoaffärer.   


Sega dagar....



Jag brukar vara den med sprudlande energi. Som inte gick till sängs utan att ha städat hela lägenheten. Som skuttade iväg till gymmet flera gånger i veckan. Men någonstans försvann den energin. Jag har som kommit in i en ond cirkel som jag inte kan bryta. Men nu blir det ändring på det. Efter helgen blir det att bosta mig med färska frukter och grönsaker, gymkortet ska användas flitigare och höststädningen av lägenheten är i tankarna. Jag vill bli mig själv igen, hitta den Emma som jag drömt om så länge, som jag tappade för ett år sedan. Hon ska banne mig fram nu...

I helgen blir det besök hos svärföräldrarna. Ska passa på att ta lite fina höstbilder med min precious D60 :)

Long road walk....



Att stanna vid ett vägskäl, börja om på nytt eller låta den nya vägen följa den gamla.
Vi gör val här i livet, val som påverkar oss varje dag.
Jag har gjort mina val men vägen var inte lika lång den här gången
Ett nytt vägskäl hägrar, livet håller på att ta ny vändning.
Var den tar mig vet jag inte, bara att ett nytt kapitel i mitt liv börjar här, just nu.
Jag håller huvudet högt och går med bestämda steg
Denna gång är det jag som byggt vägen


Såja, nu börjar vi....

Det kommer att ta lite tid och knep å knop men efter fyra timmars arbete är arbetet halvfärdigt. De kommande dagarna kommer att ägnas åt studerande för att redigera och skapa en blogsida som jag länge velat ha. Tiden som inte funnits innan är här och varför inte utnjttja den...

Enjoy!

Ny blogg, ny start, nya tankar....


Att vara eller icke vara, frågan lyder.....


RSS 2.0