Mångsysslardag...

Orkar inte skriva så mkt idag... Mest för att internet la av i eftermiddags....Satt i kö hos Telia (Hela samtalet tog typ 25 min inkl väntetiden). Men nu är det fixat i alla fall...

Har haft gulliga AM på besök ikväll. Lagade härlig torskfilé med rotgrönsaker och färsk sparris. :)

Hämtat ut ett härligt Yves Rocherpaket idag också! Kunde inte stå emot när de bjöd på solbrillor och en trankini!!! Köpte en passande sarong till, även om jag sällan använder sådana... Det blev även fotpeeling och lite överaskningar till älsklingen! Ibland är verkligen gratis gott :)



Nä nu blir det att ta igen lite skönhetssömn. Hektiska dagar så här innan skolavslutningen och jag behöver energi för att orka med niorna som tydligen tagit examen i förtid?!

Söndagsmys....

Sovmorgon är verkligen gött på helgerna. Jag måste ha dessa för att orka med jobbveckorna.. Har så stort behov av nio-tiotimmars sömn minst en gång i veckan för att vara pigga och glada Emma :)

Idag blir det att städa inför sambons hemkomst (okey han kommer inte hem förrän på fredag men vill förbereda i tid), inviga mina nya springardojor och ladda inför sista arbetsveckan som kommer bli tung är jag rädd för. Ska försöka att börja städa ihop alla mina grejor under veckan också...

Kör Björn Rosenström idag, så underbar! Göteborgare och tonårsdrömmar i ett... Minnen, minnen....



Recension Sex and the city 2

 

Vi har sett dem, levt dem och önskat att vi varit dem. Nu är Manhattanbrudarna tillbaka igen! Det är glamor, kärleksbkymmer och vänskap. Denna gång reser tjejerna iväg på en minst sagt händelserik resa. Jag tycker att att filmen var rolig, underhållande och trevlig att titta på. Men storyn känns lite tunn och att "allt ordnar sig" på slutet är nästan för otroligt för att vara sant. Annars njöt jag för fulla muggar, speciellt när biosalongen i princip bara innehöll östrogenstinta girls...


Tredje inlägget på en kvart....




Ja, jag ville inte lägga in allt i ett och samma inlägg. Så här fördriver jag tiden i eftermiddag. Käkar äpple, sellerikälkar och morötter med Majonäs (det är sååå gott och min nya last) samt kaffe!

Laddar inför Sex and the city ikväll! Ska träffa Isa och käka en god sallad innan filmen. Trevlig tjejkväll helt enkelt!

Shopppingday!

Lönevecka=shoppingvecka! Men jag har faktiskt handlat klokt för att var jag. Kom hem med ett par nya löparskor( 70% rea), ny tunika och en underbar klänning (end 99kr st) som skrek EMMA... Hi hi... Klarade mig under min shoppingbudget, duktigt duktigt!!!


Utslagen dag 8



Hi hi, ser ju helt drogad ut ju! Men det syns och känns bättre nu. Det kliar inte och har sig...

En bra fredag avslutas med AW

Nu har jag satt betyg på mina elever och tror att jag för första gången känner mig säker på mina betyg. Efter tre terminer är det fortfarande svårt att överväga utifrån elevernas insatser kontra målbeskrivningarna. Jag trodde det skulle vara enkelt att sätta betyg en gång i tiden, så naivt av mig...

Nu ska jag peppa lite med go musik inför kvällens Afterwork med mina kära kollegor. Kommer att sakna dem sååååå mycket nu när jag slutar.

Slappar med Biggest looser!

Roligt! Deltagarna från Biggest looser får makeover av "Project runaway" och Tabathia från den där hårserien vars namn jag alltid glömmer.

Snacka om att de har gjort stora förändringar. Det är verkligen peppande att följa deltagarna!



Ha ha, tyvärr råkade jag se vem som kommer att vinna den här säsongen när jag letade efter en pasande bild :P Klantiga jag

Dessutom önskar jag att denna ska komma till Sverige:


Kolla in mer HÄR

Utslagen dag 6...

Det börjar bli bättre :)


Lite nytt :)

Efter min powerwalkprommenad gick jag förbi Willys för att handla. De hade extrapriser på krukblommor så jag köpte några för att fräscha till det här hemma. Dessutom har vi inte så mkt blommor här. Ska försöka ta mig till Backa i helgen och köpa nå fina krukor...





                                     

Funderar....

Silva - Pedometer Ex1, Plus PurpleSilva - Pedometer EX3 Plus



Någon av dessa två stegräknare funderar jag på att köpa... Frågan är vilken....Någon som har tips, råd angående dessa två?!

Fixardagen!

Klockan är inte ens tre och jag har hunnit med följande under mina fem vakna timmar:

- tvättat
- städat ur klädgarderoben
- powerwalkat i 50 min
- diskat
- rensat i det mindre förrådet
- beställt lite roligt från Yves (kommer visas senare)



Vi har inte riktigt bestämt oss vad vi ska göra med klädkammaren. Först ville Jokke ha datarum där men inte jag, fast nu när jag rensat därinne inser jag att vi inte har så mkt saker där så det skulle gå. Det enda problemet är att vi inte har något eluttag där... Vad tycker ni? En underbar klädgarderob (min stora dröm) eller ett arbetsrum?

Nu ska jag diska det sista och sedan unna mig lite kaffe, mumma

Morgonstund....

...Har inte jag idag. Tog mig en tiotimmars sömn i natt. Var verkligen trött igårkväll. Imorse var det invägning som kändes sådär. Så nu, efter att ha läst Topphälsa, ska jag kicka igång mina prommenader äntligen. Det blir även att fixa till min pulsklocka och stegräknare för jag älskar att föra statestik! Sedan jobbar jag bäst med pulsklocka.


Förutom lite prommenad blir det sedan att ge sig ikast med Wiibrädan igen.. Det är verkligen en bra vardagsmotion som inte är jobbig, även för en soffpotatis som jag samtidigt som du gör dig av med kalorier. Smart va?!



(OBS, mobilbilder varpå bildkvalitén är sådär...)

Nu blir det att sätta in första tvätten, ladda lite musik och sedan ge sig ut i det fria :D

Utslagen dag 5

Idag ser utslagen/bålsorna bättre ut... Dessutom fick jag äntligen salvan som ska påskynda läkningen.



Hi hi, jag ser drogad ut på fotot.... :P

Wee! Min dag idag?!

Fick denna hem i brevlådan. :) Ett "vipkort" från BLVD


Lite av varje

Tjoho... Minst tio ansökningar har gått iväg idag... Spännande. Ska även försöka få tag i några representanter för de olika skolorna. Hatar att ringa men måste ju hitta något jobb inför hösten.

Hittade denna gulliga bild från i vintras...



Jokkes koncentrationsförmåga var på topp, dock inte hans koordinationsförmåga :P Roligt var det i alla fall. Uppmärksamma att jag har en snus i munnen. Det var innan mitt snusfria liv började...

Nyttodag ger belöning till helgen...

Eftersom jag inte har feber men inte kan gå ut så passar jag på att ordna och dona lite här hemma. Ska skicka in lite ansökningar, rensa och ordna till lite bilder samt försöka bli klar med klädkammaren som jag började med i helgen...

Så efter att jag gjort en massa praktiskt i veckan ska jag unna mig något jag sett framemot länge nämligen Sex and the city 2 som har premiär på torsdag. Isa och jag fick oss, en bra, plats på lördag! Supernice :)

    

ZUMBA!!!!

                                  

Denna träningsmetod, som ALLA tydligen utövar enligt reklamen, ska komma till Sportlife i höst. Såklart här i Almedal också!!!! Åh vad kul det ska bli att pröva på detta. Saknar ju min dans just nu. Förr gick jag på afro och funk men inte nu längre.

Så, i sommar får jag börja röra mina höfter igen och ladda inför Zumbapass i höst..

                                                   WWW.SPORTLIFE.SE

Vill ha!

          

Fattybom visade upp dessa skönheter i sin blogg. Love them! Iittala har en askserie i glas. Kanske ska jag höra om Jokke kan köpa hem en åt mig från Finland?! Den gröna skulle passa perfekt i sovrummet =)

Se mer HÄR

Problemet löst?!

Nu har jag i alla fall fått min diagnos på mina utslag. Tydligen har jag blivit tvärt överkänslig mot någon växt eller grönsak och har därför en allergisk reaktion. Från och med imorgon kommer jag att börja smöra mian sår med en salva och förhoppningarna är att de är borta till nästa vecka. Dessutom klivar inte blåsorna lika mycket idag.

Det blir att sitta hemma ett par dagar till tills salvan börjar värka... Så jag har suttit med lite betygsövervägningar och annat praktiskt göra.

Dessutom har jag börjat kolla in lite möbler. Vi har ju ingen bokhylla och skrivbord så det börjar vara på sin plats att införskaffa det snart.

Gillar dessa skarpt:

MICKE SkrivbordSkrivbordet MICKE 699 kr Ikea

LEKSVIK SkrivbordLEKSVIK 1395 kr IKEA

BILLY/ BERGSBO BokhyllesystemBILLY/BERGSBO 3285 kr IKEA

Ska även titta runt på MIO och lite andra möbelaffärer. Vi har ju redan ett berikat IKEAhem... :P

En liten morgonsbild


Utslagen del 4...

Vaknade till att blåsorna inte sved alls och viss rodnad har börjat lägga sig. Efter att ha blivit skickad från Östra till Sahlgrtenska ska jag ÄNTLIGEN få träffa en specialistdoktor senare idag. Hoppas jag kan få nån antibiotika eller pencilinkur... Inte nog med att det är otrevliga utslag, jag missar en hel del jobb nu också! Verkligen inte "rätt tid" att sjukskriva sig nu...

Aja, det är bara att gilla läget.. Nu ska jag hoppa i pyjamasbyxorna, koka lite kaffe och sedan diska det sista från middagen i lördags!

PS. våra nya grannar som flyttat in i helgen har en LJUDLIG perkulator i sovrummet :P Blir ju sugen på kaffe ju!

Utslagen del 3

HUVVALIGEN!!!! Är så trött, less, ledsen, irriterad över det den "avkomma" som installerat sig på min höga halva av ansiktet. I morse såg det värre ut så jag fick cykla iväg till Mölndalssjukhus för att bli slussad vidare. Först Åby vårdcentral (satt 1,5 timme innan hjälp kom) för att sedan åka vidare till Östra där de heller inte kunde göra något. Imorgon ska jag ringa till hud och se om de kan hjälpa mig eller i alla fall förklara för mig vad det är.

Jag hade i alla fall en trevlig pedagogisk (akademisk) kväll. Grillning, fint väder, god öl och trevligt sällskap är inte helt fel... Nu ska jag diska bort helgen, skriva en planering till mina elever (sjukskriver mig imorgon) och sedan blir det sängen.. Trött som as!


Utslagen del 2!

Det verkar bara bli värre och värre! Nu har jag blåsor vid utslagen... Så onödigt att utslagen skulle sätta sig i ansiktet!




Why why liksom?! Aja, ska återgå till stöket här... Ska göra lite gott förtugg för en hungrig Anna-Carin som dyker upp om ett par timmar...


Uscha mig!



Tror jag har fått nån allergisk reaktion på vinet som vi drack igår... Om det inte går över till ikväll blir det deffinetivt inget dansande på Valand för mig del ikväll.

Är faktiskt lite seg från gårdagens så med saka mak städar jag lite här hemma. Det kommer nog ta hela dan :P

För övrigt hade jag det riktigt trevligt igår :) Spelade Settlers, drack rosé och fick prata norrlänska med norrlandsbrudarna...

ÅSKA!!!

                               

Nu drar åskan in över Göteborg, behövligt eftersom det varit sååå kvavt i stan i snart två dygn... Men värmen får gärna stanna kvar!

Tycker det är mysigt med åska och ska äta mid middag på balkongen idag. Lyssna till åskan och kanske det porlande regnet. Sedan ska jag bege mig till Hisingen och tjejträff :)


Härlig morgon...



I morse sken solen så det blev premiärfrulle på balkongen! Härligt, härligt! Synd bara att det verkar bli regn senare i eftermiddag...



Passade på att vädra mitt täcke (det randiga i bakgrunden) och hitta lite inspiration till lördagens tjejmiddag :)

Shoppingday!!!

Fick mitt klädespaket idag! Hittade några plagg som passade bland annat dessa:



Sedan kunde jag inte vänta längre... Min mobil har krånglat i över ett år nu och när jag pratade med syss idag la telefonen av två gånger! Så jag begav mig ner till stan på mobiljakt och det blev blev denna skönhet, en Samsung jet s8000:

                                    

Är riktigt nöjd med den faktiskt! Trodde pekskärm skulle vara svårare att hantera. Konstigt nog verkar jag ha en "fling" för rosa just nu. Vet inte varför, är egentligen en blå/lila/grön tjej....

Måndag och en ny arbetsvecka...

Det märks att det snart lider mot terminsslut. Eleverna, främst niorna, har börjat förströa sig med hyss och presterar inte lika bra på lektionerna. Även för oss lärare börjar energin tryta... Just nu orkar jag inte stanna på skolan mer än mina arbetstimmar. Jag tar gärna med mig arbete hem och sitter själv där ingen kan störa. Som smått börjar jag avveckla mig från min arbetsplats som jag har haft i över ett halvår. Allt har ett slut och även min tjänst from. juni....

Nåja, vi är inte där än! Nu ska jag köra lite Wii, städa det sista och sedan bege mig till Maxi för att "veckohandla". Har slut på frukt och grönt här hemma...



körsbärsblommor är verkligen vår! Eller vad tycker du?

Avslutar denna söndag...

Med att se klassikern "Casablanca". Jag har bestämt mig för att bli lite mer allmänbildad med att kolla gamla 40-60 talsfilmer :P
Sedan blir det sängen, som har en tom halva nu när älsklingen är på långresa. Jag får återse honom om tre veckor drygt, läntar redan!


Lite nytt i garderoben...

Jag älskar att shoppa på nätet. Man slipper provrum (vilket jag alltid hatat) och dessutom är det oftare billigare att skicka efter kläder! Så ikväll fick jag en rejäl rabatt av Ellos och slog till. Hade kollat in ett par jeans och en tröja som jag ville ha... Nu väntar jag bara på paketet!!!


Recenssion; Clash of the titans

Igår blev det en miss i biobokningen så vi gick och såg "Clash of the titans". Med en blanding av Sagan om ringen, Rome och Hercules fick man en film med mycket action, påkostade effekter men dålig story.

En pojke, Perseus, hittas av en fiskare och som växer upp i ett enkelt hem. En dag dödas pojkens adoptivföräldrar och han får veta att hans riktiga pappa är Zeus. Dessutom har människorna förklarat krig mot gudarna. Vilken sida ska Perseus välja?!

Man får möta många populära karaktärer från den grekiska mytologin. Bla. Zeus, Hades, Poisedon, Medusa, fjärrkarlen och Kraken!



Bilder får en att minnas...


Maj 2009



Maj 2010


Små steg kan göra stor skillnad...

För ca 6 år sedan fick jag nog. I hela mitt liv har jag varit överviktig och fått höra det vare sig jag velat det eller inte. Klokt nog bestämde jag mig när jag började gymnasiet att sluta bry mig om vad andra tänkte och tyckte om mig. Mobbningen upphörde och jag finns chans att ställa mig stadigt tillrätta och finna mig själv.

Men att älska sig själv och sin kropp var inte samma sak. Fyra år senare och 96kg på korta Emma gjorde att jag skämdes, gömde mig och såklart tröståt... Men mina kilon gjorde sig påminda när jag skulle röra på mig och prova kläder. Då bestämde jag mig! Jag köpte ett gymkort, slutade äta allt onyttigt och började arbeta med mig själv, genom träningsböcker och dagböcker. På ett halvår gick jag ner 10 kg utan hjälp från någon annan och jag kände mig så trygg och självsäker i mig själv. Jag lyckades faktiskt hålla mig på en "normal" nivå tills sista året på lärarprogrammet. Jag jobbade, pluggade hårt och hade nyss träffat Jokke. Träningen och ansträngningen fanns inte där längre. När jag vägde mig i februarei 2009 var jag nästan tillbaka i mina gamla hjulspår...

När jag såg bilder av mig själv för ganska exakt ett år sedan förstod jag att det gått för långt. Eftersom jag var för stor för att orka träna och behövde en "qwick fix" började jag på cambridgekuren. På två månader gick jag ner ca 13 kg och kände att mitt gamla jag började komma tillbaka. Jag började som smått träna igen men arbetslöshet, omställningar och annat gav inte kraft nog... Dessutom började kilona lägga sig runt midjan igen.

I december fick jag nog! Jag slutade snusa två dagar före nyår och mitt nyårslöfte blev att gå ner de där sista 15 kilona i den takt som kändes bra för mig. Jag har idag gått ca 6 kilo, fått igång min vardagsmotion, är fortfarande snusfri och kommer nog nå mitt viktmål innan jul :)

Vägarna är långa och krokiga men genom att sätta upp mål och hålla dem gör att du klarar det du vill oavsett vad du vill här i livet.

Jag har alltid följt min inre röst, och visst, ibland hade man kanske velat göra saker annorlunda. Men hade jag inte chansat, satsat och trott på mig själv skulle jag inte stå här med en underbar sambo, en utbildning, ett jobb jag gillar och en självkänsla/självförtroende som aldrig varit så stark.

Bloggkoma....

Just nu har jag inspiration, livsglädje och underbara dagar. Men de finns inte tillgängliga i bloggen för tillfället. Jag återkommer snart med ny energi och inspiration om mode, motion, hälsa och en hel del bilder :)

RSS 2.0