Härlig söndag...

Idag har jag och sambon verkligen haft en slappardag. Det blev brunch hemma och sedan en tripp till matmässan i Eriksbergshallen. Där var det dofter till tusen av oljor, stekos, ostar, vin och mycket mycket mer. Tyvärr var det väl lite för mycket folk men annars var det en trevlig tillställning. Prövade allt från olivolja till strutskorv.

Hemma igen laddade vi upp för den sista svenska medaljen. Och visst gjorde svenska killarna det bra på femmilen även om jag tycker att någon kanske skulle tryckt dit den där kaxiga norska Nordhug. Men med elva medaljer, varav fem guld, tycker jag att Sverige gjort en god insats trots olyckor och sjukdomar.


                                        

Nu gäller uppladdning inför en veckas arbete, där man ligger efter i planeringen pga avstängningen förra veckan. Det blir att knapra lite mörk choklad och kolla Canada-USA finalen i hockey... Må gott lev väl alla bloggare!

Fredagsupdate!

Ännu en dag utan jobb. Men mina duktiga rektorer (!) hade gjort i ordning en lokal till oss lärare idag så vi träffades ett par timmar på förmiddagen. Vi vet inte om skolan öppnar på måndag, tveksamt tror rektorerna...

En glädjande nyhet är i alla fall att vår bostad finns att beskåda på Hemnet... Klicka HÄR för att se den!

För övrigt är det plusgrader och tösnö här i Göteborg idag. Måste allvarligt fundera över att köpa gummistövlar. Någon av dessa kanske?!

Tretorn ca 400 kr

Hunter - Hunter OriginalsHunter ca 1000 kr
Wildflower Click Lady GummistövlarWildflower 399 kr

Viking ca 500 kr


Någon ni gillar?!




Shoppingnews!

Det blev inte en utan fem böcker från rean. Mestadels romaner/biografi eftersom jag är sugen på att läsa ngt lättläst efter mina två tunga böcker om pedagogik och globalisering...



Nu ska jag gotta mig, krypa upp i soffan med en kaffe och mysa :)

Tid för bokrea? Javisst!

Mölndals kommun har inte ordnat till min skola än så vi är faktiskt lediga imorgon också! Härligt om jag ska vara riktigt ärlig. Så, eftersom jag är ledig så hinner jag nog ner på stan för att trängas med alla andra lärare som är lediga samt pensionärer på bokrean. Har väl inte något speciellt som jag kollat ut men är sugen på lite "chiclitt" så ska gå skallgång efter Kinsella eller något liknande...

                                                        

Efter husesyn av lillsyrrans blivande lägenhet och förslappade armar (tog i rejält på gymmet idag) så ska jag nu krypa till kojs för att drömma söta drömmar....

Exeptionell vinter... Ja du!

Efter dagar av det här med snökaoset i södra Sverige har jag trots allas suckar på banverket, västtrafik osv osv ändå förundrats över att man har kunnat ta sig till jobbet, om man bortser från smärre förseningar. Jag tycker att framförallt Västtrafik ska ha en elogé för deras förbättrade verksamhet.

Efter en stressig morgon utan kaffe får jag på väg till jobbet ett samtal från min sambo som säger att alla skolor i Mölndal är avstängda. Jag hade själv under morgonen läst rubriken "Tak rasade i Mölndal" så föga förvånad var jag ju inte. MEN, förvånad blev jag när jag ringde biträdande rektorn och fick veta att ALLA blivit informerade utom jag!!! Bittert men men, sånt händer väl.

Väl hemma igen så håller ett företag på att skotta bort snö och is från vårt bostadshus. Hela göteborg ser lika dan ut idag. Företag som avspärrat hus för att skotta taken och traktorer som röjer bort den sista snön...

             

Nej det snöar inte, det är bara snöröjarna som är framme....

Så nu, första gången på grund av snö, så är jag ledig idag. Ska passa på att träna en sväng och kanske packa en flyttlåda eller två :)

Mer info om snön finns på Mölndals hemsida, GP och Metro

A winterwonderland...

I helgen fick jag ta igen allt skottande som jag missat sedan jag flyttade hemifrån för sju år sedan... Vi höll på i minst 6 timmar i helgen och utförde bla. takskottning samt hjälpte till att lossa svärfars bil som fastnat. Både jag och Jokke är trött i armar och rygg efter dessa massiva träningspass. Men det känns bra efteråt speciellt när sambons föräldrar behöver lite extrahjälp...

.. När vi kom hem igår var jag lite småsugen, så vi gick förbi Subway innan vi åkte hem från Nils Ericsson terminalen (som för övrigt var packad med folk pga av allt snöoväder). Jag visste inte att Subs är så kalorifattiga, inte undra på att de käkar dem till lunch i "Biggest loser" på femman. Det blir nog att byta ut burgerkingbugare till submackor. Gotti är det också!

                                    

Nu är jag i alla fall tillbaka på jobbet. Hade i ärlighetens namn gärna varit ledig i en vecka till, men får ju snart påsklov så jag ska inte klaga... Bussarna har dock inte kommit igång tidsenligt här i Götet i alla fall. I morse var bussen sju minuter sen och eftermiddag 20 min (!!) sen... Men har förståelse när det är snöhögar och mkt trafik överallt just nu.

Nu lite slapp med älsklingen innan kvällens pilatespass sätter igång... 

Stor glädje för familjen Holm/Thorn

Yes box! I eftermiddags skrev Jokke på kontraktet för tvåan, så om en månad får vi flytta in i vår alldelens egna större lya, med balkong och allt! Jag ska lägga in bilder här så småningom.

Just nu njuter vi och försöker smälta in det hela. Har firat med att äta tapas på "mi casa" och nu är det packning som gäller. Imorgon bär det av till inlandet...

Kan det vara sant?!

Lagom stort och fridfullt kök


Det är med stor sannolikhet som ni ser vår nya lägenhet!!!! Allt är inte klappat och klart än så länge men som det ser ut nu är den vår!!!!!  

Lite nytt med brakfynd!

Gjorde värsta fynden på HM igår, med 20% off för ett plagg dessutom!



50kr respektive 99kr för dessa tröjor är ju sjukt billigt, speciellt när jag fick 20% rabatt på tunikan för 99 kr. Finns på Dividedavdelningen.

50 krs overzisetröjan är min nya favorit. Det blir nog att skaffa fler till garderoben!

Nä nu åter till städningen och tvättning... Måttlig kul torsdag. Men det ska ju göras. Dessutom är det två lägenheter som ska ses i eftermiddag plus att vi budar på en annan just nu. Den ligger granne med ICA maxi och Sportlife, sweeti sweet!

Semelfrossa...



Har inte hunnit uppdatera mig här så bra i veckan, har haft fullt upp med lunchdejter och lägenhetsbestyr.. I alla fall, dessa semlor kanske inte var de vackraste med ack så goda! Jag frossade i min TVÅ i tisdags :S Jag har verkligen gått lös på semlor den sista tiden. Men nu är det slut med det. Börjar med helpulver i två veckor nu. Min sportiga och hälsosamma trend håller på att svika mig, måste hitta pepp igen...

Drömlägenheten?!

Inte vet jag men med dessa bilder borde vi få vår lägenhet såld, eller?!


Flera överaskningar i en...

                                         

Inte nog med att vi fick oss vårt första OS guld igår, idag är det även fettisdagen, semeldagen. =) Jag ÄLSKAR semlor och har faktiskt redan haft premiär, typ sex gånger! Men jag ska nog även klämma i mig en eller två stycken idag också...

Åter till guldet. Jag får grattulera de svenska skidåkarna! Även om Hellner snubblade på mållinjen så kommer svenskarna att ligga bra till i de övriga tävlingarna och förhoppningsvis även ta lite medaljer. Jag kommer att titta och njuta av dessa spännande tävlingar. Dessutom spelar curlingtjejerna ikväll! Kommer att titta och hålla tummarna.
                            

Idag blir det lägenhetsvisning, veckohandling och lunch med A-M... Lyckades även ta mig upp tidigt imorse för att dra till gymmet med sambon. Härligt att få lyfta lite skrot =)

Mumsig helg =)




Lördagen bjöd på älgantrecote och klyftpotatis med gott vin och vacker ros som jag fick av min älskling! =)





För att följa gormehelgen bjöd jag på en riktig brunch igår. Det blev pannkakor, färsk frukt, rökt lax, korv, vitlöksbröd, yogurt och sallad. Gott, onyttigt men väldigt mättande. Var fortfarande mätt när vi åt middag.

Så det var min helg det i stora svängar. Kanske inte så informativt men ibland behöver man bara få njuta av god mat efter en hård arbetsvecka, eller?!

Sitter med en budgivning för tillfället och det är bara några få budgivare kvar. Kanske denna gång kanske inte... Väntar på ett sista samtal med mäklaren som kan förändra vårt boende... Håll tummar och tår!

Ledig vecka= lägenhetssökande....



När jag nu är ledig i en hel vecka kan jag ägna lite av min lediga tid åt att leta lägenheter, vilket inte är alldelens lätt. Både jag och Jokke är urless på att springa på visningar stup i kvarten eftersom det bara leder till en massa falska förhoppningar. Så nu blir det ett sista ryck sedan lägger vi nog ner det här för stunden. Konstigt att det ska vara så svårt att få en lägenhet här i stan...

Annars händer inte så mycket i veckan, vilket är helt underbart! LIte provrättningar och kanske läsa ut någon bok står på listan jämte träningen, för nu har jag verkligen kommit igång med det igen! Känns härligt att springa sig knäsvag på gymmet och känna musklerna krampa efter allt skrotlyft!

Helgen har dock mest bjudit på god mat i sällskap av sambon och igår tog jag med honom på bio. Bilder och recenssion kommer senare. Nu måste jag återgå till lägenhetsjungeln!

OS, melodifestivalen och Alla hjärtans dag...

Helgen är fylld med en massa event. Själv spenderas lördagen med melodifestivalen (varför går det bara smörkillar till final?), hejar fram damkronorna och förnjuter av alla hjärtans dag (fick mig en söt ros i eftermiddag). Lite bilder på en underbar middag (med älgantrecote) och lite annat kommer imorgon. Jag börjar inse att jag försummar bloggen och ska försöka hinna i kapp lite i veckan. För på måndag börjar en femdagars ledighet =) Love it!!!

Snart snart...

Just nu läääängtar jag till en veckas ledighet! Är trött i både kropp och själ med alltför mycket irritation på budgivningar, banker, jobb och annat böös.

Ikväll är jag i alla fall gräsänka och strutsar omkring i lägenheten och veckostädar lite, lyssnar till Sade och ser halv åtta hos mig. Ibland är det bara skönt att vara.

Kvällen avslutas med lite manikyr och ett pass pilates hemma (träningen börjar visa resultat :D)

Har väl inget annat intressant att berätta just nu. Vill bara påminna snabbt om alla hjärtans dag i helgen! Skänk gärna en slant till Hjärt och lungfonden så gör du någon glad! (en hjärtesak ;P)

                                                              

Vardagsirritation...

                                                          

Fick värsta spunken på gymmet idag. Jag och Jokke har försökt att hitta en tid där det är lite folk på F och S. Men alltid, nästan oavsett, vilken tid vi är på gymmet är det fullt med folk eller med andra ord gymmet är för litet! De har bara fem springband och tre cyklar! Dessutom har de bara tio viktmaskiner och bara en sort av varje av de fria vikterna. Nä, när vi har hittat en ny lägenhet är det baj baj med Friskis och svettis på Johanneberg alltså. Men det är inte nog med det, när jag ville gå och säga upp mitt kort så har de förlängt min bindingstid två månader till i april. Tydligen blir det så om man fryser kortet under sommaren något som varken jag eller min sambo hört talas om.En sak till, alla pass som anläggningen har är antingen vid lunchtid eller vid femtiden. Hur ska en som jobbar mellan åtta och fyra hinna gå på spinning eller arobics?!...

Men det är nog bara att gilla läget fram tills kortet går ut. Vi ska försöka att träna på kvällarna framöver, även om jag inte gillar det, de har bara öppet till tio och bortskämda jag är ju van att kunna gå och gymma mellan tio och elva på kvällarna. Ni som bor kvar i Ume, NJUT av en underbar anläggning som Iksu, ni vet inte hur bra ni har det!

Ikväll är det tvätt och tvkväll för min del. Jokke är på styrelsemiddag så jag har lägenheten för mig själv lite, hi hi!!! :)

Stannar man upp för länge blir man tankspridd och gaggig...

Okey, kanske inte världens bästa liknelse men mitt liv känns allt annat än stilladestående och då är det i positiv bemärkelse. Förutom friska fläktar på jobbet och en lovvecka som närmar sig så har jag även tagit upp det här med träning och äta rätt.

Pilates och styrketräning står högst upp på träningslistan och redan efter en vecka börjar det ge resultat. Ryggen är inte lika seg längre och min rumpa släpar inte efter backen längre :P

Ikväll blir det att gymma, ska även försöka boka något trevligt pass senare i veckan. Mitt kort på Friskis och svettis är inte alltför slitet...

                                        

För övrigt tror jag att det här med lägenhetssökandet börjar lida mot ett slut... Fortsättning följer...

Vill ha!!!

                                        

Mina gamla älskingslinnen från HM har gjort comeback!

Tyvärr hittar jag ingen här i stan så ikväll blev det att göra en liten postorderbeställning. Älskar verkligen dessa linnen som passar till allt och man ser bra ut, även om man har en dålig dag. Rekomenderas till den som har en oönskad "mage".


Vill även ge tummen upp idag till personalen på Kicks som sminkade hela min feja när jag bara bad om tips på foundation =)

Kom hem med 119kr, kampanjpris på Kicks

och en primer, 119 kr, Kicks

Nu ska jag vila mina fötter efter en hektiskt dag....

Vardagslyx...

              

... Är att få se avsnitt efter avsnitt med Sex and the city utan att ha dåligt samvete... Det gör jag idag "and I like it"


Basement, varma mackor och tavelköp...

Helgen har präglats av god mat, shopping till lägenheten och många kartonglyft.

Bäst under helgen var i alla fall Basement. Jag hade den perfekta outfiten (med mina gröna pumps) och maten var wonderbar! Dessutom var sällskapet och samtalen under kvällen härliga. Det var länge sedan jag och sambon hade så mycket tid tillsammans. Igår blev sovmorgon med en brunch på Johannebergs hetaste fik (Café!, bilder kommer senare). Sedan blev det en snabbis till Ika med lunch bland skrikande barnfamiljer i ikearesturangen. Efter det gjorde vi småärenden och avslutade söndagen med att finslipa det sista på lägenheten med hjälp av Andreas och Isabelle och bjöd på varma mackor som tack för hjälpen. Trevligt avslut på en aktiv helg..

Den här veckan blir tid för rekreation, för ärligt talat så börjar mitt psyke och min kropp ta stryk av den senaste månadens alla måsten. Om jag inte får tid för mig själv snart så kommer jag gå in i väggen, igen, vilket jag vill undvika med vilka medel som helst.

                                                      

Homestyling...



Riktigt nöjd med resultatet även om jag kunde ha gjort lite bättre lösningar till väggarna, men varken budget eller tid har funnits till det. Imorgon kommer fotografen, spännande....

RSS 2.0