Gjorde stressen till någe bra!

Istället för att stessa upp mig inför allt arbete tog jag en välbehövlig paus i arbetet och färgade håret! =)

                                  

Håret fick lite mer "fluff" än vanligt och dessutom tror jag att den behövde lite inpackning. Varit dålig med att göra hårinpackningar senaste året...


Kan man lägga till 12 timmar på ett dygn?!

Stress, stress och förvirrande kaos råder i mitt huvud just nu. Fick en lunta med uppgifter idag. Förutom mitt vanliga jobb ska jag ha svenska med min nia och ha specialundervisning med tre elever tre gånger i veckan. Det blir mycket planerande framöver. Det är det här som är nackdelen av att vara ny lärare. Man saknar nästintill eget material och får samla en hel del till alla nya moment som man ska göra. Förhoppningsvis så behöver jag inte göra så mycket nytt material före jul i alla fall.

Men jag ska verkligen inte klaga. Det är skönt att veta att man med stor sannolikhet har ett jobb att gå till efter jul.  Det är en befriande känsla.

Inte lika befriande är att Alfakassan äntligen har hört av sig för att säga; jag har jobbat för lite så de villa ha ALLA mina handlar i ALLT jag har arbetat det senaste året typ. Och allt ska vara inskickat senast 8 december. De har mage att vänta två månader att säga det åsså får jag bara en vecka på mig att rätta till saken. Aja, bara att bita i det sura äpplet och göra dem till lags.

Ikväll blir det tvkväll kombinerat med lektionsplaneringar. Håller på att renskriva och ordna till mitt kaos så att det blir lättare att hitta allt i framtiden...

                    

Till helgen får jag i alla fall åka till det här lugnet... Längtar

Nostalgi!

                    

Ser Ensam hemma på 3an just nu. Evigheter sedan jag såg den. Älskade filmen som liten

Irriterande i-landsproblem...

Min favoritkiosk på Johanneberg bytte ägare för knappt en månad sedan. Det har resulterat i färre tidningar som jag gillar, begränsat utbud av allt och dessutom, något som uppdagades idag; De har slutat sälja för Västtrafik. Eftersom mitt kort gick ut i fredags var påfyllningen tvunget. Så jag fick istället traska ner till Götaplatsen och ladda på kortet där istället. Behövlig prommenad men kunde hunnit med mkt annat här hemma... Nåväl nu åter till lektionsplaneringarna...

Söndagsslapp....

Har skickat iväg sambon på en tvådagars jobbresa (till Paris och jag är INTE ALLS avis!). Ska snart sätta mig och planera veckan som kommer. Ev har jag mer jobb på gång men inget är organiserat än =)

Ska även betala resterande räkningar (bla prenumeraion på Topphälsa), fylla på mitt busskort och feja lite inför veckan som kommer. En helt vanlig söndag det vill säga...

 Mina naglar har äntligen återhämtat sig av sommarens hemskheter. Har inte haft så välmående naglar på evigheter! Tummen upp!


Tips på bra och billiga trosor!

Tillhör du dem som köper trosor billigt på HM eller Lindex!? Testa nästa gång Gina Tricot och upplev skillnaden! Resåren försvinner inte efter tredje (eller första) tvätten. Färg och form håller, de är supersköna och sitter perfekt, även för den som har en större bak =)

Kostar som andra lågprisbutiker men med mer "klass". Nätbutik finns här!

Min nya passion!!!

                                              

Okey, det var tänkt som en julklapp men när jag kom hem beslöt jag mig för att behålla den själv. Denna härliga handkräm Handy Gurugu (119kr) från Lush är som smör på händerna. Luktar härligt och händerna blir supermjuka =)

Jag gnider in det ca 3 gånger om dagen, mest för att det är en härlig konsitens på krämen. Me lakji!!!


 Vill man ha under till nagelband, hälar och armbågar så skaffa Lemon flutter (89 kr). Superdrygt och underbar doft!

Adventsstök på berget...

Igår var det storstädning på berget. Behövligt "bilbesök" gjorde att vi kunde veckohandla och göra en tripp till Ikea. Tack Deas och Linda!

Före

Efter


 Nya ljusslingor från Ikea till sovrummet



Myspys i vardagsrummet. Tyvärr fanns ingen adventsljusstake att köpa på Ikea. Får gå på jakt på stan i veckan...

 Tre av mina få julprydnader som jag hoppas ska hålla hela mitt jordeliv. De betyder mycket för mig...

Efter allt stök mysade vi med rester av ost och korv från förra helgen, gotti...

 Brickan är ny, köpt såklart på Ikea :)

Nu ska jag laga lunch (älgfärsspett) till min älskade sambo som snart ska resa iväg i två dygn. Tråkigt....

Storstädning och pyntning!

Idag är det storstädning på berget! Det fejas, skuras och spelas julmusik.

Efter städningen ska vi julpynta med det stackars minimala pyntet som vi äger. Men julgardiner åker upp i alla fall.

Mer bloggnews kommer senare idag plus lite bilder

                                                          

Dagens lägenhetsvisning...

planlösning
Vardagsrum mot kök/balkong
Förhoppningen är att det inte skjuter i priset. Plus för härlig planlösning, mycket med garderober och GROVKÖK med tvättmaskin!!! Vill ha!!!!

Recension; Luftslottet som sprängdes

Ska Salander överleva? Ska Blomkvist rättskippa den undre världen? Det finns bara tre saker att göra;

Se den, läs den och njut!!!!


                                                  



Nu kan jag se fram emot premiären på fredag! Jag och Jokke har nämligen biljetter dit!

Höstdepression... ?!

Om det är depression eller inte så har jag nog lite bloggtorka just nu. Har en massa som jag vill skriva men inte lusten, orken eller tiden.

Men snart snart är det jul, en månad kvar exakt, och till helgen börjar julpyntandet =)

Älskar att småpyssla och mysa till det vid jul. Använder inte så mycket julpynt men gärna många små fina ljuslyktor. Kommer att lägga upp lite här när det är klart.

Just nu håller jag på att försöka läsa ut Stieg Larrssons sista bok i serien Millenium så vi kan gå på bio i helgen. Vill läsa böckerna innan filmerna, tycker det blir lättare att jämföra bok och film då eftersom jag fått en grunduppfattning och inte är vinklad efter filmen.

                                                   

Helgen i bilder...

Tog en sväng till Liseberg med mina päron och faster. Kvällen var perfekt, förutom att det spöregnade :(



 






Lördagen bjöd på den klassiska räkmakan längst upp i Gothia towers, Heaven 23



Så klart med underbar utsikt!


Stress, pepparkakor och "The galway girl"

Har kutat som en iller på skolan idag. Nöjd med att jag lyckats fixa planeringen för en vecka framåt, rättat nästan alla läxor och fixat lite annat administrativt. Dessutom hade vi världens bästa fortbildningseftermiddag, mycket inspirerande =)

Åt pepparkakor och vaniljyogurt till middag, inte så nyttigt men åhh så gott! Gamla barndomsminnen och lite juligt..


Nu blir det att rätta de sista läxorna, plocka undan och förbereda lite för storfrämmat som kommer sent ikväll. Ska bli trevligt!

 Lyssnar på "The galway girl" på repeat, älsklingslåten just nu :) 

                             

Skolan och dess dilemman...

Den där rubriken i förra inlägget gjorde sin rätt. Hade 6 elever av ca 15 första lektionen, varav 3 kommer 15-45 min för sent!!!

Herregud säger jag bara. Dessutom kunde jag inte hitta några som helst trådar att göra en bra lektion med lektion nummer två. Måste börja med plan C och förhoppningsvis så kanske kanske de ändrar inställning till ämnet. Det blev klart idag att jag ska ha dem fram till jul så nu ska jag banne mig grilla dem :P De är faktiskt helt underbara grabbar men har en lathet som är långt över toleransgränsen för min del. Som tur är har jag pratat med deras ordinarie lärare idag och vi känns som sammanspelta, humanister som vi är :P

Nu ska jag planera nästa veckas lektion, invänta nästa budgivning och ladda inför morgondagen...

"God morgon magistern jag vet att jag är sen..."

Sitter och väntar på att klockan ska bli kvart över åtta så jag får köra igång mina tvåor. Blev jätteglad när jag kom hit för vikarien som har en annan klass här på skolan på torsdagar verkar dela samma känsla och vision som jag så jag hoppas vi två får vara kvar här och kanske tillsammans lägga upp en plan och få killarna mer intresserade av svenska.

Går även och pirrar mig över budgivningen som startar i dag, ha ha Jokke måste nog också vara nervös för jag ringde i panik igår när mäklaren ringde mig. Är rädd att jag lovar för mycket eftersom jag alltid tycker synd om människor som "säljer sig" av någon konstig anledning...

Nä ska ställa i ordning i klassrummet nu...

Hörs senare  bloggare!

Summering av dagen...

Lägenheten är undersökt och imorgon blir det budande från två håll. Jag har ansvar för tvåan som jag tittade på i söndags och Jokke ska sköta dagens lägenhets budgivning. Vi hoppas på att någon av dessa blir vår, men mest håller jag tummarna för trean som vi tittade på idag. :)

Morgondagen kommer vara spännande. Jag får även veta om jag kommer att få fortsätta undervisa bygg och el killarna på gymnasiet. Om jag får det har jag en plan, en vision, som förhoppningsvis får dem att gilla svenskaämnet lite mer än vad de gör nu.

Med förväntansfulla tankar blir det sängen för min del. "I morgon är en annan daaaag"
                                                   

Eftermiddagsmys...



Tog paus i allt görande och unnade mig lite kaffe och mellis samt senaste numret av Chic. Skönt att ha tid och bara vara ibland.

Nu blir det att sitta med lite läxrättningar och lektionsplaneringar tills lägenhetsvisningen äger rum.

Alice in wonderland

Älskade den här filmen som barn och nu kommer en ny version, med allas vår älskade Tim Burton och självklart Johnny Depp.

                                          Still of Johnny Depp in Alice in Wonderland

En av de bästa scenerna i Disneys film från 1951 är denna:




Filmen har premiär i Mars 2010 och kommer att visas i 3D. Spännande

Hello Kitty vibrator?!

                                                   

Nja, kanske inte något jag skulle föredra. Man kan verkligen sälja allt bara det är rätt märke.

Vibratorn hittar du här

Mario Bros Wii!!



Vill ha! Nostalgin bara flödar. =) En julklapp till mig själv kanske ?!

Dagens lägenhet...

hall mot vardagsrum, klädkammare och sovrum 2

Om jag blev förälskad i gårdagens lägenhet kommer jag nog bli kär i denna! Dessutom är det en trea, MED KLÄDKAMMARE!!

Vi får väl se hur det går...

Måndag och full rulle...

Klockan är inte ens nio och jag har redan hunnit med frukost och 30 minuter träning med Wii. Idag är det en hel del som ska göras, som alltid när man har en "ledig" dag.


Måste ringa Alfakassan och höra när jag kan börja få mina pengar
planera klart morgondagens lektion
Börja städa inför storbesöket senare i veckan (kommer till det senare)
Ringa skolan och prata med rektorn
försöka ta mig till gymmet en sväng
boka tvättid
fixa middag åt mig och älsklingen
gå på lägenhetsvisning....

Ska bara dricka upp morgonkaffet och sedan blir det att ta tag i dagsgörat. Ska försöka arbeta så mycket som möjligt nu i början av veckan för på onsdag kommer mina päron hit! Har inte träffat dem sedan i september så det ska bli roligt att få se dem igen!
                                  


Lägenhetsvisning och söndagsoutfit

Rymligt vardagsrum med fönster i två värdersträck

Ska kila iväg till Majorna och titta på denna lägenhet idag. Jokke har tyvärr schackmatch så jag får titta själv. Spännande!



Dagens outfit. Tröjana kommer från Ellos, linne från cubus... Nu måste jag kila iväg! Tjohalho!

Lördagsmys

                  

Bara för att det är lördag behöver man inte frossa i sig onyttigheter. Älskar advocado, crabsticks och majonäs tillsammans =) Dessutom har jag laddat upp med lite gruksticks.. Nu blir det tvläge resten av kvällen =)

Att lära av sina misstag



Lämna ALDRIG kvar linneduken på hamsterburen...

Filmrecension; 2012

                                                 2012
Bra effekter och tankvärda (mar)drömmar. Arken blir åter igen poppis när jorden går under och amerikanarna "räddar" mänskligheten från undergång. Jag och Jokke skrattade mest åt klychéartade hollywoodscener och  åt amerikanernas präktighet. Dessutom var vissa terorier inte helt korrekta, men film är ju film. En stjärna för effekterna och för att jag  kommer att visa den på mina geografilektioner när vi pratar om jordens yttre och inre påverkan på mänskligheten. Sedan funderar jag varför jenkarna aldrig kan göra en film där hela världens nation hjälps åt och inte bara USA...?!


Att vara utan pengar...

Pengar

Halva månaden har knappt passerat och redan ekar mitt konto tomt! Är less på att vända och vrida på varje öre och fråga min sambo efter pengar så fort man bara ska köpa ngt på affären till middagen. Jag hoppas att denna trend vänder snart för jag är less att alltid ha det så här, har inte haft en stabil ekonomi sedan jag pluggade... Livet är hårt ibland...

Är gräsänka i helgen för övrigt! Lite egentid gör att jag kan pyssla på här hemma och kanske få undan lite tråkgöra :P 

Lyxig middag..

Jag och Jokke unnade oss en lyxig hemmamiddag igår. Det blev Hjortstek, himelskt gott =)

 Förväntansfull kock, kollar till maten i ugnen...

                                       

                                       
Vi smörstekte även sparris och ungsgratinerade zuccini och aubergine. Gött, gött!

                                   

Ingen god middag utan det perfekta vinet, som jokke lyckades pricka in! =)

2012....

                        2012

Ikväll, fredag den 13:e sker det... Permiären av 2012 har startat och jag kommer att se den... Fruktan är total...

Kärlek på bussen!?

På väg hem från jobbet idag mötte jag dessa två scenarier:

1. Ett gäng solungdomar som haft fritidsdag kliver in i bussen. Flickorna sätter sig längst fram och killarna längst bak. En kille har sparat sin sista delicatoboll och sitter med den omsorgsfullt i handen. Till slut ställer han sig upp för att försöka gå fram till tjejerna men misslyckas länge eftersom det går av och kliver på folk hela tiden. Hela tiden är han fokuserad på chokladbollen och flickan han vill ge kakan till. Till slut kommer han fram, räcker fram kakan lite generat och nästan springer tillbaka till sin plats. Undrar om han får chans på tjejen nu?! Gulligt var det i alla fall.

2. Ett par sätter sig mitt emot mig på bussen. Båda ser nykära ut och gullar med varandra. Killen fyller tydligen år och får ett grattissamtal från en kompis. Tjejen sitter bredvid och ler tills följande konversation inträffar;
Pojkvännen " jo, Emma fyllde år igår så vi ska fira med hennes familj i kväll".
telefonkompisen "Jaha, hur mycket fyllde hon då?"
Pojkvännen "Hon blev 23 visst..." Här ändrar tjejen ansiktsuttryck från kärleksfull till bitter och mummlar "24 faktiskt" medan pojkvännen pratar på som vanligt. Hallå! Om du har firat din tjej dan före och redan glömt bort hur mkt hon har fyllt bådar det inte gott för dig grabben!


Lägenhetsvärdering...

Hi hi, snart kommer mäklaren som ska värdera vår lya. Spännande. Vi får väl se om vi ev kan få något bra pris.


Lite bilder...



Igår eftermiddag var det härligt ljus ute. Tyvärr lyckades jag inte fånga det riktigt med kameran, förutom den blå himlen... Älskar moln och blåa himlar :)



Jokke kom hem med denna ros till mig igår! Sötis :)

Att fel kan bli rätt...

                                       

Kom nyss hem från jobbet och upptäckte att vi fått två nya filmer från Lovefilm.se. Varken jag eller Jokke kan minnas att vi valt "The storyteller" till vår lista. Men tänk vilken nostalgi jag har till den här serien! Som liten hade jag mardrömmar om pojken som blev en igelkott och mannen som spelade kort med smådjävlarna och lurade döden.

Så jag behåller filmen ändå. Ska krypa ner i soffan med lite värmande te (fryser pga det tråkiga vädret) och kika på ett avsnitt eller två :)

Paus mellan lektionerna...

Har fått tag i en dator och internet på gymnasieskolan så jag kan hitta lite information och tips inför nästa lektion. Tyvärr har jag inte lyckats hitta en skrivare än :P

Ungdomarna här är verkligen mysiga och sociala men jag behöver verkligen bygga upp ett intresse för svenskaämnet, om det nu går. Vi får väl se hur mkt frihet jag får och hur länge jag ska ha dem..

Åter till arbete. Ha de gött så länge alla bloggare!


Lyckad ledig dag!

Veckans lektioner är planerade. Lägenheten är städad. Naglarna målade. Kläderna ihopvikta. Jobbväskan är packad. Nu är jag beredd på en ny arbetsvecka :)

Är verkligen imponerad av min effektiva sida idag!

Nu ska jag njuta av en kopp "kvällsro" tillsammans med nyaste numret av "Må bra" sedan blir det sängen...
                 

                                               


Lite lunchprommenad gör susen!

    

Solen tittar fram lite då och då idag, glädje! Så jag tog paus i dagens sysslor och begav mig ut på en 30 min prommenad. Härligt att få rensa tankarna lite.

Är snart klar med mina planeringar. Då blir det att sortera lite papper, plocka undan här hemma och kanske läsa en god bok. (har inte lyckats läsa ut Stieg Larsson än!)

Mellistips!

Dessa goda mellissnack brukar jag käka ibland. De innehåller i princip samma näringsämnen som Naturdiet eller Nutriletts barer. Dessutom kostar dessa bara en tredjedel av deras barer. Tummen upp säger jag!

                                            

Jag håller på att få panik! Har börjat tappa en massa hår. Har tappat mer än vanligt sedan jag kom hem från norrland i september. Är rädd att jag blir skallig snart :S Ska se om jag hittar någon hårkur som kanske hjälper. Kanske äter jag för lite av något ämne?! Mysteriet kvarstår...

Vart tog sommaren vägen?!

                                         

Önskar att jag var på ett varmare ställe, där solen skiner och gråa moln är bannlysta...Men istället sitter jag i staden som inte haft en glad sol som tittat fram sedan en vecka tillbaka... Trist...

måndag...

                                                          


Idag är man hemma! Men inte är jag göralös för det. Nä, har en del planering att göra faktiskt. Sedan ska jag försöka göra det som inte hanns med förra veckan, som att sortera min pappershög.

Men först lite frukost och yoga, det bästa att börja dagen med :)

Sov gott alla bloggare

                                 

Hittade lite söta bilder med "Me to you" nallar. Älskar desa små söta varelser. Min egna nalle sitter i bokhyllan för tillfället.

Nu ska jag krypa ner hos min älskling och njuta av att jag är ledig imorgon =)


Ni har väl inte glömt...?!

Att gratta era pappor idag?! Min pappa har (om syrran fullföljt sitt uppdrag) blivit firad. Dessutom blev det ett grattissamtal i morse =)

                                          
                                                    Min sötpappa :D


Toophälsa

                                             

Snart får jag 6 härliga nummer av denna tidning =) Längtar!!

Snart är det måndag igen...

Helgen har verkligen rusat iväg och jag har bara suttit och tittat på känns det som. Har varken haft lust eller ork att uppdatera mig.

Kanske har mycket att göra med det nya jobbet som tagit både tid och kraft i veckan. Har suttit hemma på kvällarna och planerat skrivit och fundilerat, allt för att slippa sitta kommande kvällar och planera som jag fick göra förra året. Dessutom vill jag hinna göra bort lite arbete tills föräldrarna kommer ner om ca 1,5 vecka.

Lägenheten som jag pratade om tidigare i veckan blev för dyr och vi hoppade av. Lyckan finns i något annat hem kände vi. Det är vansinnigt att betala 100 000kr/kvm för att få utöka sitt hem med ynka 5kvm.

I dag har vi i alla fall varit duktiga och veckohandlat på Maxi och äntligen hittat den optimala vägen =) Skönt för mig men inte för Jokkes stegräknare :P

Sedan har jag med tår i ögat sett både Rabie och team Pontare förlorat sin tid i tv. Men tävling är tävling...

Nu blir det att plocka lite tvätt och sedan sitta lite med veckans planeringar. Har två läxförhör att förbereda...


Fredag, äntligen!

Den här veckan har jag verkligen levt i min egna bubbla. Planerat, läst och planerat lite till. Ska göra sista rycket idag. Förhoppningsvis behöver jag inte ta hem arbete denna helg, mitt mål är det i alla fall.

Lägenhetsköpet ligger i våra händer, frågan är om vi verkligen vill ha den. Den som lever får se!

Nu ska jag hoppa in i mina kläder och sedan måla anstiktet lite.... Ses i eftermiddag!

Lägenhetsvisning i morgon....

Kommer den bli vår?!


Rymlig och ljus genomgångslägenhet


Trött i hals, men livet går som en vals!

Jag har haft två gäng med underbara killar idag. Men känner att det finns en hel del att arbeta med. Jag får se hur mycket jag ska orka engagera mig i detta. Det finns ju tre andra klasser som också behöver hjälp. Roligt har det varit i alla fall och jag måste verkligen vara på alerten för i den senare tonåren har de mer kunskap och kan ifrågasätta mycket så det gäller att ha tungan rätt i mun. Dessutom är halsen lite krass efter allt tjötande.

Nu ska jag NJUTA av en tidning, kaffe och en snus. Det har jag förtjänat. Sedan blir det arbete igen. Ska försöka planera klart veckans lektioner, ambitiöst jag vet.


                                            

Som Alice i Underlandet...

                                   

Kan man ha en underliggare dag?! Hela min värld vänds upp och ner, ut och in. Chockad över alla dagens intryck har följande konstaterats:

* Ketchupeffekten kommer alltid när man får ett jobb. DÅ är man plödsligt attraktiv på marknaden.
* Jag har skrivit på kontraktet för högstadieskolan vilket innebär att jag för tillfället inte är helt arbetslös, skönt!
* Att leta reda på ett ställe där man aldrig varit är inte lätt. Speciellt när man har spårvagnschaffisar som vägrar släppa av en vid rätt hållplats (har idag sammanlagt åkt över 2 timmar lokaltrafik :S)
* Troligtvis har jag ytliggare ett jobb på G. Ska nämligen agera svensklärare för två gy klasser minst tre veckor framåt, en gång i veckan.
* Jag måste skaffa mig skor som inte blir blöta av allt regn. Kanske rent av gummistövlar?!
* Dessutom måste jag skaffa mig ett bättre paraply (som jag kanske kan unna mig när första lönen droppar in?!)

Nu blir det att landa, förbereda middagen åt min älsklingsgubbe <3 och sedan sätta mig med lektionsplaneringar. It´s gonna be a long night. Men hinner jag allt i kväll behöver jag inte fixa så mkt med veckans lektioner vilket för min del skulle vara ultraskönt. Då kanske man kan för första gången ever ligga före i planeringen.... Önskedröm.... 

Lite nytt till lite äldre plagg.

Insåg igår att jag har mycket som är enfärgat i min garderob så jag har skickat efter lite "trycktröjor" för att liva upp mina kläder lite! Passade även på att skicka efter "julkjolen" eftersom jag inte hittade någon som passade min smak på stan. Nu blir det brott iväg till Stampen! Hurry hurry!
Topp REA 79kr
lång t-shirt 199kr
Kjol 249kr.

Alla plagg finns här!

Lärare sökes!

     

I morse steg jag upp tidigt för att bege mig till min nya arbetsplats. Har hälsat på mina kommande elever, hämtat lite material och skrivit på de sista papperna.

Till min förvåning har även två andra skolor ringt och sökt mig idag för endagsvikariat. Så imorgon, äntligen, ska jag göra min första premiärlektion i svenska på gymnasiet. Spännande! Vill verkligen utvecklas mer inom mina ämnen.

Får bara hämta andan med en kaffe och lite lunch, sedan bär det iväg för möte om två timmar...

Göteborg älskar er ändå!


RSS 2.0